Wegańskie kubki czekoladowe z dekadenckim musem czekoladowym

Przepis Wegańskie kubki czekoladowe z dekadenckim musem czekoladowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ta przystawka ma 187 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz brązowy syrop ryżowy, chipsy czekoladowe, jedwabne tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dekadencki Mus Czekoladowy, Dekadenckie Ciasto Z Musem Czekoladowym, oraz Dekadenckie Batoniki Z Musem Czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wysadź 8-10 balonów.Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Odstawić.Mikrofalowe czekoladowe chipsy ze skróceniem przez 2 minuty, mieszając po minucie. Kontynuuj podgrzewanie w odstępach 30 sekund, aż czekolada się rozpuści. Nie przegrzewaj. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.Zanurz balon w roztopionej czekoladzie, pokrywając około 1/3 balonu.
Niech nadmiar czekolady kapie. Powtórz ten krok jeszcze raz.
Umieść zanurzony koniec balonu na pergaminie. Powtórz z pozostałymi balonami.
Umieść blachę do pieczenia z zanurzonymi balonami w lodówce, aby ustawić (około 30 minut).Po ustawieniu balonów, uwolnij powietrze z balonów: uszczypnij balon tuż pod węzłem i wytnij mały otwór w powierzchni między palcami a węzłem. Stopniowo uwalniać powietrze. Należy uważać, aby nie uwolnić powietrza zbyt szybko lub miski mogą pęknąć. Ostrożnie obierz opróżnione balony z miseczek czekoladowych. Załatać wszelkie otwory z pozostałą czekoladą w razie potrzeby. Zwrócić miski czekolady do lodówki.Za pomocą miksera ręcznego, blender, lub robot kuchenny, blend tofu aż gładka. Odstawić.Mikrofalówka czekoladowe chipsy przez 2 minuty, mieszając po jednej minucie. Kontynuuj podgrzewanie w odstępach 30 sekund, aż czekolada się rozpuści. Nie przegrzewaj. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do roztopionej czekolady dodaj syrop z brązowego ryżu.
Wymieszać do połączenia. Czekolada powinna "chwycić" i odciągnąć od boków miski, prawie tworząc piłkę.
Dodaj mieszaninę czekolady do tofu. Zmiksować na gładką i kremową masę. Następnie wymieszać wanilią.Schłodzić w lodówce do Ustawienia (co najmniej 2 godziny).Napełnij każdą miskę około 4 łyżkami musu przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi owocami.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino można spróbować jest Familia Torres Pazo das Bruxas Albarino. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Familia Torres Pazo das Bruxas Albarino]()
Familia Torres Pazo das Bruxas Albarino
Brilliant blady złoty kolor. Delikatny i pachnący, z delikatnymi nutami kwiatowymi, kwiatem limonki i marmolady cytrynowej. Jedwabisty i pikantny na podniebieniu, elegancko zbudowany.