Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame

Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame
Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, sos sojowy, edamame i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie), Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy.

Instrukcje

1
Obierz daikon i pokrój na grube pierścienie o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
2
Połącz sake, mirin, soję, cukier, wodę i konbu (jeśli używasz) w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać plastry daikon. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zredukuj do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, obracając i obracając daikon okazjonalnie, aż daikon będzie całkowicie miękki i zabarwiony przez całą drogę, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
4
Ostrożnie wyjąć daikon za pomocą metalowej szpatułki. Doprowadzić płyn na wolnym ogniu i dodać bok choy i edamame, gotować, aż bok choy jest po prostu zwiędły, ale nadal chrupiące i edamame są gotowane przez, ale nadal jasnozielony, o 2 protokół. Podziel bok choy i edamame na pojedyncze małe miseczki do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać pokrojony daikon. Top z szalotki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn