Wegański Sos Grzybowy
Wegański sos grzybowy może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 37 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 43 centów za porcję. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać odżywcze drożdże, sól i pieprz, sherry i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Wegański Sos Grzybowy, Wegańskie Grillery Z Sosem Grzybowym, oraz Niesamowity Wegański Sos Grzybowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej wielkości non-stick rondel, podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowy, o 5-10 minut (dodając szczyptę sody przyspiesza rzeczy).
Dodać grzyby i 1 łyżkę wody i gotować przez kolejne 3 minuty.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez kolejną minutę.
Dodaj bulion warzywny, zioła, drożdże odżywcze, sherry i sos sojowy. W misce ubij lub zmiksuj (blenderem ręcznym) "mleko" i mąkę, aż będą gładkie.
Dodaj go do rondla i dobrze wymieszać. Dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podania.