Wegański Budyń Z Dyni
Ten przepis służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 187 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mielony imbir, rum, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Go Dairy Free ma 40 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wegański Budyń Z Dyni, Wegański brzoskwiniowy budyń chlebowy z dodatkiem wegańskich lodów mrożonych Tean, oraz Zdrowy budyń z Pumpkin Pie (bez cukru, low carb, wegańskie).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i lekko nasmaruj naczynie do pieczenia 9 x 13 cali.Po pierwsze, pokroić chleb na 1 cala kostki, i odstawić.
W dużej misce wymieszać puree z dyni, skrobię kukurydzianą, cukier, przyprawy i sól.Po wygładzeniu i dokładnym połączeniu powoli skropić mlekiem sojowym i rumem i mieszać, aż mieszanina będzie jednorodna.Wrzucić kostki chleba i krystalizuje imbir, i użyć szerokiej szpatułki, aby delikatnie pokryć chleb z dyni.
Wlać grudkowatą mieszaninę do przygotowanej patelni i wygładzić kawałki w równą warstwę.
Odstawić na 10 minut w temperaturze pokojowej, aby płyny trochę namoczyły, a następnie piec przez 45-50 minut. Krawędzie powinny pojawić się ustawione, ale wnętrze pozostanie dość miękkie i wilgotne. Dobry budyń chlebowy powinien być bardzo wilgotny, więc uważaj, aby go nie upiec!
Pozostawić do ostygnięcia na około 15 minut przed podaniem. Możesz poświęcić trochę czasu, aby zrobić ładne, zgrabne plastry, tak jak ja, lub po prostu chwycić dużą łyżkę i zgarnąć ją na talerze. Będzie smakować bez względu na wszystko, więc nie ma znaczenia, czy jest trochę brzydki!
Podawać na ciepło z karmelem, bitą śmietaną, a może nawet sosem krówkowym.