Wegański Budyń Ryżowy Z Ajerkoniakiem
Wegański budyń ryżowy ajerkoniak to bezglutenowe i bezmleczne deser. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 718 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 167 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka mielonego cynamonu, bezmlecznej margaryny, ekstraktu z wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Budyń Ryżowy Ajerkoniak, Crock-Pot budyń ryżowy ajerkoniak z żurawiną, oraz Budyń rogalikowy z karmelowym syropem z Ajerkoniaku.
Instrukcje
Umieść ryż i 1 szklanka wegańskiego ajerkoniaku w średnim rondlu i gotować na umiarkowanym ogniu. Trzymaj go tuż poniżej wrzenia przez około 5 minut, aż ryż w większości wchłonie płyn i dodaj cukier, sól, cynamon i rodzynki.Gotować przez kolejne 10 minut lub tak przed dodaniem w pozostałych nog, a następnie gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 do 10 minut, lub aż mieszanina osiągnie żądaną grubość.Wymieszaj margarynę bezmleczną, aby stopić i połączyć, weź garnek ciepła i włącz wanilię.Albo podawać natychmiast, gdy jeszcze ciepłe, lub pozostawić w lodówce, aż będzie dokładnie schłodzone.Wierzch świeżo startej gałki muszkatołowej, jeśli chcesz.