Wegańska zupa na gorąco i na kwaśno
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Wegańska zupa na gorąco i na kwaśno może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.28 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 57 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pąki tiger lily, grzyby, grzyby shiitake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Szybkie Płatki Zbożowe Na Gorąco (Bezglutenowe, Paleo, Whole30 + Wegańskie), oraz zupa warzywna na gorąco i na kwaśno, jak zrobić zupę warzywną na gorąco i na kwaśno dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce umieść grzyby leśne, grzyby shiitake i pąki lilii w 1 1/2 szklanki gorącej wody. Namoczyć 20 minut, aż ponownie nawodniony.
Spuścić, rezerwując płyn. Pokrój łodygi z grzybów i pokrój w cienkie paski.
Pokrój pąki lilii na pół.
W osobnej małej misce namoczyć grzyb bambusowy w 1/4 szklanki lekko osolonej gorącej wody. Namoczyć około 20 minut, aż ponownie nawodniony.
W trzeciej małej misce, mieszanka sos sojowy, ocet ryżowy, i 1 łyżka skrobi kukurydzianej.
Miejsce 1/2 paski tofu do mieszaniny.
W średnim rondlu wymieszaj reserved mushroom and lily bud liquid z bulionem warzywnym. Zagotować i wymieszać grzyby leśne, grzyby shiitake i pąki lilii. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut. Doprawić pieprzem czerwonym, czarnym i białym.
W małej misce wymieszaj pozostałą skrobię kukurydzianą i pozostałą wodę. Mieszać do mieszaniny bulionu, aż zgęstnieje.
Wymieszać mieszankę sosu sojowego i pozostałe paski tofu do rondla. Wróć do wrzenia i wymieszaj z grzybem bambusowym, olejem chili i olejem sezamowym.
Udekorować zieloną cebulą do podania.