Wegańska zupa na gorąco i na kwaśno

Wegańska zupa na gorąco i na kwaśno
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Wegańska zupa na gorąco i na kwaśno może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.28 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 57 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pąki tiger lily, grzyby, grzyby shiitake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Szybkie Płatki Zbożowe Na Gorąco (Bezglutenowe, Paleo, Whole30 + Wegańskie), oraz zupa warzywna na gorąco i na kwaśno, jak zrobić zupę warzywną na gorąco i na kwaśno dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce umieść grzyby leśne, grzyby shiitake i pąki lilii w 1 1/2 szklanki gorącej wody. Namoczyć 20 minut, aż ponownie nawodniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Spuścić, rezerwując płyn. Pokrój łodygi z grzybów i pokrój w cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
3
Pokrój pąki lilii na pół.
4
W osobnej małej misce namoczyć grzyb bambusowy w 1/4 szklanki lekko osolonej gorącej wody. Namoczyć około 20 minut, aż ponownie nawodniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Odcedzić i zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso MieloneMięso Mielone
6
W trzeciej małej misce, mieszanka sos sojowy, ocet ryżowy, i 1 łyżka skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Miejsce 1/2 paski tofu do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
W średnim rondlu wymieszaj reserved mushroom and lily bud liquid z bulionem warzywnym. Zagotować i wymieszać grzyby leśne, grzyby shiitake i pąki lilii. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut. Doprawić pieprzem czerwonym, czarnym i białym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Biały PieprzBiały Pieprz
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
W małej misce wymieszaj pozostałą skrobię kukurydzianą i pozostałą wodę. Mieszać do mieszaniny bulionu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Wymieszać mieszankę sosu sojowego i pozostałe paski tofu do rondla. Wróć do wrzenia i wymieszaj z grzybem bambusowym, olejem chili i olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Olej ChiliOlej Chili
Sos SojowySos Sojowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Udekorować zieloną cebulą do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn