Wegańska Quinoa-Faszerowana Grillowana Cukinia
Wegańskie Quinoa-faszerowane Grillowana cukinia może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 180 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pieprz, orzechy nerkowca, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wegańska Quinoa-Faszerowana Grillowana Cukinia, Wegańskie Naleśniki Z Cukinią Quinoa, oraz Quinoa Wegańskie klopsiki z makaronem z cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wodę i orzechy nerkowca w blenderze i odstawić, aż zmiękną, o 2 godziny.
Dodaj olej, czosnek, odmierzoną sól, kminek i cayenne i zmiksuj na gładką masę.
Przełożyć do średniego rondla.Przepłukać quinoa w sitku pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Przenieść do rondla z mieszaniną nerkowca i wymieszać, aby połączyć.Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu z drewnianą łyżką i upewniając się, aby zeskrobać dno i boki patelni, aż białe zewnętrzne obudowy na quinoa popped, odsłaniając przezroczyste małe koraliki, o 15 do 20 protokół. (Podczas gotowania quinoa, rozgrzać grill i przygotować cukinię.)
Podgrzać grill węglowy lub gazowy do średniej wysokości (około 375 ° F do 425 ° F).
Każdą cukinię przeciąć na pół wzdłuż. Używając małej łyżki, wyjmij miąższ i wyrzuć go, pozostawiając około 1/4 cala nienaruszonego wokół zewnętrznej krawędzi.
Połówki cukinii umieścić na blasze do pieczenia.
Połówki cukinii posmarować olejem, obficie przyprawić obie strony solą i pieprzem; odstawić na bok.Kiedy mieszanka quinoa jest gotowa, podziel ją równomiernie między połówki cukinii, rozprzestrzeniając ją na równą, płaską warstwę. Zamknąć połówki cukinii, dopasowując połówki, jeśli to możliwe, do kanapki nadzienie. Zabezpieczyć każdą cukinię z 4 wykałaczki, przekraczając 2 wykałaczki na każdym końcu.
Na grillu umieścić nadziewaną cukinię. Zamknij grill i gotować, aż pojawią się znaki grill na dnie, o 6 protokół. Ostrożnie odwróć cukinię, Zamknij grill i gotuj, aż pojawią się ślady grilla na drugiej stronie, a nadzienie zostanie podgrzane, około 5 do 6 minut więcej.
Przełożyć na talerz, wyjąć wykałaczki i podawać.