Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo

Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo
Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z majonezem to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1429 kalorii, 29g białka, oraz 81 g tłuszczu każdy. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 656 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pomidory w puszkach, musztardę zbożową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Meksykańska smażona kanapka z bakłażanem (Wegańskie torty i Pambazos), Kanapka Z Bakłażanem, oraz Kanapka Z Bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku majonezu z bakłażana: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Pokrój jeden bakłażan na pół wzdłuż. Połówkę zalać 1 łyżeczką oleju, zawinąć szczelnie w folię i piec do całkowitego zmięknięcia, około 1 godziny (odstawić 1 1/2 bakłażanów). Po przetargu zeskrobać mięso z pieczonego bakłażana i wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Umieść mięso w kubku, który mieści się wokół głowy blendera zanurzeniowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
4
Dodaj czosnek, sok z cytryny i musztardę. Ostrożnie dodaj pozostały olej, aby unosił się na szczycie bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Umieść głowicę blendera zanurzeniowego na dnie kubka i włącz go. Powoli wyciągnij go ze słoika, tworząc gęstą, kremową emulsję. Doprawić do smaku solą i odstawić majonez bakłażanowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
EmulsjeEmulsje
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
6
Do sosu: podczas pieczenia bakłażana, rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Gorące, Gotowane Spaghetti WieloziarnisteGorące, Gotowane Spaghetti Wieloziarniste
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
7
Dodać czosnek, papryka czerwona i oregano i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
8
Dodaj pomidory i ich sok. Zmiażdżyć pomidory maserem ziemniaczanym, sztywną trzepaczką lub blenderem ręcznym. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, i gotować, aż gruby i bogaty, o 45 protokół. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Do smażonego bakłażana: pokrój Pozostałe 1 1/2 bakłażanów cienko wzdłuż na około 16 plastrów. Doprawić solą i odstawić na 20 minut. Mocno osuszyć papierowymi ręcznikami, aby skompresować i usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
10
Połącz mąkę i wodę, dodając więcej mąki lub wody w razie potrzeby, aby uzyskać mieszaninę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
11
Dodaj bułkę tartą do płytki talerz ciasto. Chleb bakłażan kromki jeden po drugim, zanurzając w mieszaninie mąki, wycierając nadmiar z boku miski i przenosząc do okruchów. Naciśnij okruchy mocno na bakłażana, aby przylegały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Rozgrzać olej w dużym piecu wok lub Holenderski do 204°, zmierzone na termometr natychmiastowy odczytu. Smaż plastry bakłażana w dwóch do trzech partiach, okazjonalnie zmieniając kolor na złoty i chrupiący po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Ugotowane plastry przełożyć na duży talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i doprawić solą, gdy tylko wyjdą z frytkownicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
14
Do złożenia: pokroić chleb na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
15
Rozłóż trochę majonezu bakłażana na dolnej połowie każdej kanapki i góry plasterkami bakłażana (użyj połowy plasterków podzielonych równomiernie między czterema kanapkami). Wierzch polać połową sosu pomidorowego, używając łyżki, aby równomiernie rozprowadzić. Top z więcej bakłażan majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
16
Dodaj drugą warstwę smażonego bakłażana i drugą warstwę sosu pomidorowego. Zakończyć z więcej bakłażan majonez i zamknij kanapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
17
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia64
Magazyn