Wegański sos grzybowy to wegańskie SOS. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 77 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wegański Sos Grzybowy, Wegańskie Grillery Z Sosem Grzybowym, oraz Niesamowity Wegański Sos Grzybowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić porcinis w małej, żaroodpornej misce. Doprowadzić wodę do wrzenia i zalać porcinis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić, aż zmiękną, o 12 protokół. Za pomocą widelca przenieś porcinis na deskę do krojenia(uważaj, aby nie zakłócić ziarnistego osadu na dnie miski). Porcinis drobno posiekać; odstawić. Powoli wlać 3/4 szklanki płynu namaczającego do miarki, pozostawiając osad; odstawić. Pozostałą ciecz należy wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Miarka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać grzyby cremini, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając rzadko, aż grzyby uwolnią płyn i zmiękną, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sól I Pieprz
5
Przenieść do średniej miski żaroodpornej; odstawić.Zmniejszyć ogień do medium, dodać pozostałe 3 łyżki oleju i podgrzewać, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać liść laurowy, szalotkę i zarezerwowane posiekane porcinis, doprawić solą i pieprzem, i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki zaczną mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Liście Laurowe
Szalotka
7
Dodaj wino i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, aż wino prawie całkowicie odparuje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Posypać mąkę na patelni i gotować, mieszając często, aż mąka ma tosty aromat, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Ubić w bulionie, sosie sojowym i reserved borcini moczenie cieczy i gotować na wolnym ogniu, ubijając stale, aż sos zgęstnieje, o 3 protokół.Przecedzić przez sitko o drobnej siatce ustawione nad zarezerwowaną misą grzybów cremini; wyrzucić ciała stałe do sitka. Wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
Sól I Pieprz
Sos Sojowy
Bulion
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego