Wegańska Moussaka

Wegańska Moussaka
Przepis Wegańskie Moussaka może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 40 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 480 kalorii, 12g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bulion warzywny, ząbki czosnku, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Wegańska Moussaka, Moussaka (wegańskie lub wegetariańskie, Wybierz.), oraz Moussaka.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Lekko olej 3 blachy do pieczenia.Warzywa: pokroić bakłażana na 1/4 cala grubości plastry wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieścić je w durszlaku i posypać solą-pocierać sól wokół tak, że dociera do wszystkich stron na wszystkich kawałkach. Odstawić durszlak do potu na około 15 minut (usuwa gorycz). w międzyczasie pokroić cukinię w podobne plastry 1/4 cala wzdłuż. Ziemniaki obrać, a następnie pokroić w ten sam sposób.Bakłażan opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Umieść każde warzywo na własnej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Posypać 1/4 szklanki oleju na wszystkie warzywa, pocieranie wokół tak, że wszystkie strony się pokryte. Bakłażan będzie potrzebował trochę więcej oleju i łatwiej się trzyma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienki-Cienki-
5
Cukinię i ziemniaki posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Połącz remaning 1/4 szklanki oleju i czosnku na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Podgrzać na średnim ogniu i niech czosnek skwierczy przez około minutę, a następnie dodać szalotki. Gotować do transulcent, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodaj do puszki pokruszonych pomidorów (Cała puszka, bez odcedzania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
4
Dodaj oregano, cynamon i liść laurowy. Pozostawić pod przykryciem, gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut. Sos lekko zagęści i zmniejszy. Wyłączyć ogień i dostosować sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Usunąć liść laurowy.Polewa: za pomocą robota kuchennego zmiksuj orzechy piniowe i sok z cytryny na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodaj tofu, czosnek, maranta, gałka muszkatołowa, sól i pieprz. Zmiksować na kremową i gładką masę.Składanie: lekko olej danie zapiekanki (TJ 9 x 13). Rozgrzej piekarnik do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Rozłóż około 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia, a następnie warstwę bakłażana, warstwę ziemniaków kolejny 1/2 szklanki sosu i połowę bułki tartej.Oceń, ile bakłażana i ziemniaków zostało. Jeśli możesz zrobić 2 więcej warstw, wykonaj kolejną sekwencję sosu / bakłażana / ziemniaka / sosu. Jeśli możesz zrobić tylko 1 warstwę, przejdź do następnego kroku cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Rozłóż na tym całą cukinię, a następnie polej kolejną warstwą bakłażana / ziemniaka / sosu i resztą bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Rozprowadź na końcu polewę z orzechów sosny, używając szpatułki, aby rozłożyć ją jak najlepiej, bez naruszania warstw pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Piec przez 40 minut, aż góra jest lekko rumiane i kilka pęknięć powstały w polewie. Odstawić na 10 minut przed krojeniem i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia85
Magazyn