com/przepisy / irish-weekend-fry-up-152861">Irish Weekend Fry-Up, oraz Le Weekend Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W tym miesiącu Sara i Alicat zdecydowały się na piknik jako motyw przewodni weekendowego wyzwania kulinarnego. Idealne wyczucie czasu, ponieważ jedną z najnowszych książek do kolekcji jest pt. "piknik: biesiady na świeżym powietrzu w australijskim krajobrazie" Sophie Zalokar.Danie, które dziś "gotuję", to coś nieco innego - to będzie danie do ponownego odwiedzenia, gdy pogoda się rozgrzeje. Pikniki powinny być imprezami bezstresowymi, a piękno tego dania polega na tym, że robisz je dzień wcześniej i w zasadzie kończy "gotowanie" w lodówce. Jakie to proste?Escabche of Ocean Trout cup currants cup verjuice40g niesolonego masła1 mała cebula, drobno pokrojona1 liść laurowy1 / 2 mały koper włoski, drobno pokrojony1 pomarańcze, pokrojone w segmenty bez skórki1 łyżki świeżego kopru1 łyżki orzechów piniowych1 łyżki oliwy z oliwek2 x 200g kawałki pstrąga oceanicznego mąka do kurzu2 łyżki świeżego tymesaltu i świeżo zmielonego pieprzu
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
świeży Koperek
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Porzeczki
3 Paluszki Precelkowe
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Ciasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pstrąg
2
Do tego przepisu używam ocean trout tailsit to tylko moje preferencje-sekcje ogona są one bez kości, choć jeśli wolisz, użyj środkowych filetów ciętych, ale upewnij się, że wszystkie kości zostały usunięte, może być dobry zestaw kości w lewo w tych sekcjach.Moczyć porzeczki w verjuice przez noc-lub po prostu podgrzać verjuice i porzeczki pod małym ogniu, aż porzeczki wchłoną większość płynu. Schłodzić przed użyciem.Roztopić połowę masła na patelni i delikatnie podsmażyć cebulę z liściem laurowym, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Porzeczki
Verjus
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pstrąg
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać koper i gotować, aż po prostu zaczyna mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
4
Dodaj mieszankę porzeczki i verjuice, a następnie usuń z ognia i umieść w bowl.To przygotuj pomarańczę, najpierw pokrój plasterek od góry i od dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Verjus
Porzeczki
3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieść pomarańczę na ławce i ostrym nożem przeciętym wzdłuż i w dół krzywej pomarańczy, usuwając skórkę, rdzeń i zewnętrzną membranę-obracaj pomarańczę, aż skończy się. Może być konieczne odwrócenie go i usunięcie wszelkich zabłąkanych kawałków skórki, które mają remained.To bez skóry segmentu pomarańczowy, umieścić go w dłoni i wyciąć wzdłuż błony segmentu aż do rdzenia-powtórzyć proces po drugiej stronie segmentu. Pierwszy z nich jest najtrudniejszy, po zakończeniu wystarczy zwolnić jedną stronę, aby uzyskać segment. Membrany będą wyglądać jak strony w książce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
6
Umieścić segmenty w misce, a następnie wycisnąć sok, który pozostaje w membranach zbierając go w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj segmenty pomarańczy i sok do mieszanki cebuli / kopru włoskiego przed dodaniem koperku i orzechów pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
8
Pozostałe masło rozgrzać z oliwą z oliwek w nieprzywierającym frypanie. Pstrąga bardzo lekko obsypać mąką i ułożyć, najpierw skórką w dół. Odwróć, gdy lekko rumiane i usunąć, gdy obie strony zostały zabarwione. Jeśli obawiasz się, że ryba nie jest wystarczająco ugotowana, możesz być pewien, że sok pomarańczowy będzie kontynuował proces w lodówce, mimo że zachowa tę Różowość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość Anioła
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Umieść rybę w naczyniu niereaktywnym i przykryj mieszanką kopru włoskiego. Rozetrzeć gałązki świeżego tymianku i posypać, a następnie zmielić solą i pieprzem do smaku.Zamknąć i włożyć do lodówki, aby marynować co najmniej godzinę, ale najlepiej overnight.To podawać: chrupiący chleb i prostą zieloną sałatkę (z natką pietruszki i rukolą i ubraną prostą oliwą z oliwek vinaigrette)...i szklankę szampana, oczywiście!Tagged with WCC: Weekendowe wyzwanie kulinarne
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki