Warzywa chryzantamowe z sosem sezamowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj warzywa Chryzantamowe z sosem sezamowym. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 118 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sos Sałatkowy Z Sezamem, Sałatka Z Gorzkiej Zieleni Z Sosem Sezamowym, oraz Sałatka Z Azjatyckiej Zieleni W / Szechuan, Olej Sezamowy I Sos Limonkowy.
Instrukcje
Umyć zielenie chryzantemy. Doprowadzić 3-quart rondel z wodą do wrzenia.
Dodać zieleninę i gotować przez 20 do 30 sekund, aż zielony są ledwo gotowane przez.
Wyjąć zieleninę z ognia i odstawić do ostygnięcia na talerzu.
W międzyczasie zrób sos: zmiel nasiona sezamu w moździerzu i tłucz, a następnie dodaj do małej miski do mieszania wraz z resztą składników.
Dobrze wymieszać, dodając dodatkowe łyżki dashi lub wody w razie potrzeby tak, że dressing nieco grubszy niż ciężki krem i można łatwo skropić na zieleni.
Skropić sos na ostudzonych zieleni i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.