Warstwowy pomarańczowy biszkopt
Warstwowy pomarańczowy biszkopt wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Za 69 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 326 kalorii . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup krem z kamienia winnego, skórkę pomarańczową, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie nie jest tak spektakularne. Biszkopt czekoladowy , biszkopt bananowy i biszkopt miodowy Matcha Kasutera są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść białka jaj w dużej misce; odstaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 325°. Przesiej mąkę dwa razy.
W innej dużej misce ubij żółtka jaj, aż lekko zgęstnieją. Stopniowo dodawaj 2/3 szklanki cukru, ubijając na wysokich obrotach, aż masa stanie się gęsta i cytrynowa. Ubij sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Wymieszaj z mąką.
Dodaj sól i krem z kamienia winnego do białek jaj; czystymi trzepaczkami ubijaj na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając na wysokich obrotach po każdym dodaniu, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj ubijanie, aż utworzą się miękkie, błyszczące szczyty. Włóż ćwiartkę białek do ciasta, a następnie wmieszaj pozostałe białka.
Ostrożnie przełóż do nieposmarowanej formy o średnicy 10 cali.
Piec na najniższej półce piekarnika przez 45-55 minut lub do momentu, aż wierzch lekko się podniesie po dotknięciu. Natychmiast odwrócić patelnię; ostudzić ciasto w patelni przez około 1-1/2 godziny.
Tymczasem w dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier i mąkę.
Wymieszaj sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień do niskiego; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
W małej misce ubij niewielką ilość gorącej mieszanki z jajkami; włóż wszystko z powrotem do patelni, cały czas mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Natychmiast przełóż do czystej miski. Ostudź przez 30 minut. Przyłóż folię do powierzchni pomarańczowej mieszanki; schłódź w lodówce, aż będzie zimna.
W dużej misce ubij śmietanę, aż powstanie miękka piana; wymieszaj z pomarańczową mieszanką. Przejedź nożem po bokach i środku rurki patelni.
Przenieś ciasto na talerz do serwowania. Używając długiego ząbkowanego noża, pokrój ciasto poziomo na trzy warstwy.
Rozprowadź lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Posyp orzechami pekan. Schłodź do momentu podania.