Warstwowy pomarańczowy biszkopt

Warstwowy pomarańczowy biszkopt
Warstwowy pomarańczowy biszkopt wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Za 69 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 326 kalorii . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup krem z kamienia winnego, skórkę pomarańczową, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie nie jest tak spektakularne. Biszkopt czekoladowy , biszkopt bananowy i biszkopt miodowy Matcha Kasutera są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść białka jaj w dużej misce; odstaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 325°. Przesiej mąkę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Półsłodka Polewa CzekoladowaPółsłodka Polewa Czekoladowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
3 Funty Półsłodkiej Polewy Czekoladowej3 Funty Półsłodkiej Polewy Czekoladowej
2
W innej dużej misce ubij żółtka jaj, aż lekko zgęstnieją. Stopniowo dodawaj 2/3 szklanki cukru, ubijając na wysokich obrotach, aż masa stanie się gęsta i cytrynowa. Ubij sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Wymieszaj z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Półsłodka Polewa CzekoladowaPółsłodka Polewa Czekoladowa
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Orzechów Włoskich, Uprażonych, Opcjonalnie2 Szklanki Orzechów Włoskich, Uprażonych, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
3
Dodaj sól i krem z kamienia winnego do białek jaj; czystymi trzepaczkami ubijaj na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając na wysokich obrotach po każdym dodaniu, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj ubijanie, aż utworzą się miękkie, błyszczące szczyty. Włóż ćwiartkę białek do ciasta, a następnie wmieszaj pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Szklanki Orzechów Włoskich, Uprażonych, Opcjonalnie2 Szklanki Orzechów Włoskich, Uprażonych, Opcjonalnie
Meksykańska Crema (można Zastąpić Creme Fraiche)Meksykańska Crema (można Zastąpić Creme Fraiche)
4
Ostrożnie przełóż do nieposmarowanej formy o średnicy 10 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
5
Piec na najniższej półce piekarnika przez 45-55 minut lub do momentu, aż wierzch lekko się podniesie po dotknięciu. Natychmiast odwrócić patelnię; ostudzić ciasto w patelni przez około 1-1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Półsłodkiej Polewy Czekoladowej3 Funty Półsłodkiej Polewy Czekoladowej
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
6
Tymczasem w dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Polewa CzekoladowaPółsłodka Polewa Czekoladowa
2 Szklanki Orzechów Włoskich, Uprażonych, Opcjonalnie2 Szklanki Orzechów Włoskich, Uprażonych, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklanki Startego Sera SzwajcarskiegoSzklanki Startego Sera Szwajcarskiego
7
Wymieszaj sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień do niskiego; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek
8
Zdjąć z ognia.
9
W małej misce ubij niewielką ilość gorącej mieszanki z jajkami; włóż wszystko z powrotem do patelni, cały czas mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Natychmiast przełóż do czystej miski. Ostudź przez 30 minut. Przyłóż folię do powierzchni pomarańczowej mieszanki; schłódź w lodówce, aż będzie zimna.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
10
W dużej misce ubij śmietanę, aż powstanie miękka piana; wymieszaj z pomarańczową mieszanką. Przejedź nożem po bokach i środku rurki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Piersi Bażanta (jeśli Małe)Piersi Bażanta (jeśli Małe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
11
Przenieś ciasto na talerz do serwowania. Używając długiego ząbkowanego noża, pokrój ciasto poziomo na trzy warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
12
Rozprowadź lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego
BrokułBrokuł
13
Posyp orzechami pekan. Schłodź do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn