Warstwowe ciasto omletowe z cukinii i ricotty
Warstwowe ciasto omletowe z cukinią i Ricottanem to bezglutenowy i pierwotny przepis z 4 porcjami. Za 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 493 kalorii, 35g białka, oraz 32G tłuszczu. 91 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cukinię, szalotki, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Warstwowe ciasto omletowe z cukinii i Ricottan, Ciasto Warstwowe Z Żółtymi Burakami I Serem Ricotta, oraz Warstwowy Wiosenny Omlet.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce połącz ricottę z odrobiną mleka, aby rozrzedzić ją do konsystencji do smarowania i dopraw tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Wyłóż formę do ciasta folią. Wybierz patelnię nieprzywierającą podobną wielkością do formy do ciasta.
Jajka ubić solą i pieprzem do smaku. Miej pod ręką 2 talerze o wielkości zbliżonej do patelni.
Rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni na średnim lub średnim ogniu.
Dodaj 1/3 cukinii, chili, słodkiej papryki i szalotki na patelnię, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Smaż miksturę przez kilka minut, a następnie dodaj 1/3 jajek i przyrumień omlet. Przykryj patelnię talerzem i odwróć omlet i zrumień z drugiej strony. Wsuń zrumieniony omlet na inny talerz i powtórz jeszcze dwa razy, aby utworzyć 3 omlety.
Umieść najbardziej atrakcyjny omlet na dnie formy do ciasta, posmaruj połową mieszanki ricotta i posyp innym omletem, większą ilością sera, a następnie trzecim omletem. Odwróć na talerz ciasta lub stojak i posyp rukolą i ogolonym parmezanem.
Pokrój w ćwiartki i podawaj.