Warkocz Miodowy Granola
Warkocz miodowy Granola wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 153 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 24 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Tylko kilka osób naprawdę lubi to śniadanie. Mieszanka aktywnych drożdży, masła, ciepłego mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Granola Z Orzechami Miodowymi, Granola Z Orzechami Miodowymi, oraz Granola Z Orzechami Miodowymi.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj mleko, masło, jajka, miód i sól; dobrze wymieszaj.
Dodaj muesli i 2 szklanki mąki; ubijaj na średnich obrotach przez 3 minuty. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Nie ugniataj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół; obróć Na Dobrze posypaną mąką powierzchnię.
Rzuć się w 18x12-in. prostokąt.
Połącz składniki nadzienia; rozłożyć na cieście.
Pokrój wzdłuż na trzy paski.
Zwiń każdy pasek w stylu galaretki, zaczynając od dłuższego boku; ściśnij krawędzie i końce, aby dobrze uszczelnić.
Połóż liny szwem do dołu na dobrze natłuszczonej blasze do pieczenia. Oplot liny razem (nie rozciągaj się); uszczelnij końce. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Piec 25-30 minut lub na złoty kolor.
Połącz składniki glazury; mróz ciepły warkocz. Ostudzić przed pokrojeniem.