Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami

Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami
Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami to bezglutenowe przystawka. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać prażone migdały marconan, śmietana, żółtka jaj, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciemna czekolada garnki de Crème, Easy ciemna czekolada garnki de Creme, oraz Gorzka czekolada mięta pieprzowa garnki de Creme dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz mleko i 1 szklankę śmietany w średnim garnku. Podziel ziarenka wanilii na pół wzdłuż, zeskrobuj nasiona i miąższ nożem do parkowania i dodaj do garnka wraz z pustymi strąkami. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Zdjąć z ognia, przykryć i niech zaparzać 30 minut.
3
Ubij żółtka i cukier z mocowaniem trzepaczki z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gruba, jasnożółta i spadnie w wstążki, około 3 minut. Mleko i śmietanę zagotować, a następnie wlać do wylewanej miarki. Na małej prędkości, powoli skropić gorącą śmietanę do mieszaniny jaj, 1/4 szklanki na raz. Gdy połowa kremu zostanie włączona, resztę można dodać szybciej. Odcedzić mieszaninę i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Aby twój krem był szczególnie jedwabisty, usuń wszystkie ślady białej piany z kremu (będzie to dość dużo, około 1 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Wlać mieszaninę do sześciu małych (1/2 szklanki) filiżanek kawy lub ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Umieścić na patelni do pieczenia, a następnie wlać gorącą wodę do patelni, aby dojść do połowy Na Zewnątrz filiżanek. Przykryj patelnię folią i piecz około 30 minut, aż krem lekko skręci w środku. Używając solidnej płaskiej szpatułki, przenieś kremy do stojaka, aby całkowicie ostygły. Przykryć folią; schłodzić co najmniej 4 godziny i do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Ustaw miskę na rondlu wypełnionym 1 w. wody (nie dotykając wody) i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Dodaj czekoladę i masło kakaowe (jeśli używasz oleju, najpierw rozpuść czekoladę, a następnie wymieszaj z olejem). Praca z 1 pot de crme na raz, i utrzymanie czekolady ciepłe w podwójnym kotle, łyżka 1 do 2 łyżeczki. czekoladę na kremie (w zależności od wielkości kubka) i końcówkę kubka, tworząc cienką, równą warstwę czekolady. Nie dodawaj dodatkowej czekolady, nawet jeśli zostało jej trochę; warstwa będzie zbyt gruba. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Ubić pozostałą 1/3 szklanki śmietany. Do każdego garnka de crme doprawić bitą śmietaną i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
( 23)( 23)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
* Znajdź masło kakaowe, olej z pestek winogron i stubby, bogate migdały Marcona na rynku Whole Foods i innych dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały MarconaMigdały Marcona
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn