Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami
Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami to bezglutenowe przystawka. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać prażone migdały marconan, śmietana, żółtka jaj, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciemna czekolada garnki de Crème, Easy ciemna czekolada garnki de Creme, oraz Gorzka czekolada mięta pieprzowa garnki de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko i 1 szklankę śmietany w średnim garnku. Podziel ziarenka wanilii na pół wzdłuż, zeskrobuj nasiona i miąższ nożem do parkowania i dodaj do garnka wraz z pustymi strąkami. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia, przykryć i niech zaparzać 30 minut.
Ubij żółtka i cukier z mocowaniem trzepaczki z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gruba, jasnożółta i spadnie w wstążki, około 3 minut. Mleko i śmietanę zagotować, a następnie wlać do wylewanej miarki. Na małej prędkości, powoli skropić gorącą śmietanę do mieszaniny jaj, 1/4 szklanki na raz. Gdy połowa kremu zostanie włączona, resztę można dodać szybciej. Odcedzić mieszaninę i odstawić na 20 minut.
Aby twój krem był szczególnie jedwabisty, usuń wszystkie ślady białej piany z kremu (będzie to dość dużo, około 1 szklanki).
Wlać mieszaninę do sześciu małych (1/2 szklanki) filiżanek kawy lub ramekiny.
Umieścić na patelni do pieczenia, a następnie wlać gorącą wodę do patelni, aby dojść do połowy Na Zewnątrz filiżanek. Przykryj patelnię folią i piecz około 30 minut, aż krem lekko skręci w środku. Używając solidnej płaskiej szpatułki, przenieś kremy do stojaka, aby całkowicie ostygły. Przykryć folią; schłodzić co najmniej 4 godziny i do 3 dni.
Ustaw miskę na rondlu wypełnionym 1 w. wody (nie dotykając wody) i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj czekoladę i masło kakaowe (jeśli używasz oleju, najpierw rozpuść czekoladę, a następnie wymieszaj z olejem). Praca z 1 pot de crme na raz, i utrzymanie czekolady ciepłe w podwójnym kotle, łyżka 1 do 2 łyżeczki. czekoladę na kremie (w zależności od wielkości kubka) i końcówkę kubka, tworząc cienką, równą warstwę czekolady. Nie dodawaj dodatkowej czekolady, nawet jeśli zostało jej trochę; warstwa będzie zbyt gruba. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Ubić pozostałą 1/3 szklanki śmietany. Do każdego garnka de crme doprawić bitą śmietaną i posypać migdałami.
* Znajdź masło kakaowe, olej z pestek winogron i stubby, bogate migdały Marcona na rynku Whole Foods i innych dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych.