Walijskie Ciasta
Walijskie ciasta to Wegetariańskie przepis z 48 porcjami. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 100 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką mleko, cukier, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Walijskie ciasta, Walijskie Ciasta, oraz Walijskie Ciasta.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski. Włożyć masło i smalec i wymieszać, aż będzie przypominał drobną bułkę tartą. Wymieszać z cukrem i porzeczkami lub rodzynkami. Ubić jajka lekko i dodać do mieszanki mąki z wystarczającą ilością mleka, aby uzyskać twarde ciasto podobne do ciasta kruchego.
Schłodzić ciasto 1 do 2 godzin.
Rozwałkować ciasto do 1/4 cala na mąki powierzchni i pokroić z 3 cala rund.
Piec ciasta na smarowanej patelni lub patelni (używam mojej patelni elektrycznej z tylko trochę sprayu non-stick) na małym ogniu, aż złoty kolor. Ostudzić i posypać cukrem. Te również dobrze zamarzają.