Walijski Rarebit z pieczonymi pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Welsh Rarebit z pieczonymi pomidorami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 78 fanów. Mieszanka piwa, chleb na zakwasie, sos worcestershire i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Walijski Rarebit i pomidory pieczone na boczku na chlebie piwnym Cheddar, Welsh Rarebit, oraz Welsh Rarebit I dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 191°.
Pomidory umieścić w naczyniu do pieczenia i posypać solą i pieprzem.
Umieść w piekarniku i piecz, aż pomidory będą miękkie, o 30 protokół.
W międzyczasie umieść piwo w naczyniu 1 quart microwavable i kuchenka mikrofalowa na wysokim poziomie, aż tylko gotować, o 2 protokół. Wrzucić rozdrobniony ser z mąką, musztarda, i pieprz cayenne.
Dodaj połowę mieszanki serowej do piwa i wymieszaj, aby połączyć. Powrót do kuchenki mikrofalowej i gotować na wysokiej przez 1 minutę; zdjąć z ognia, dodać resztę sera i dobrze wymieszać. Powrót do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę, następnie wyjąć i dodać Worcestershire i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos powinien być gładki i gęsty.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż lekko do palenia, a następnie złamać jajka na patelni. Doprawiamy do smaku i smażymy, aż białka będą już gotowe, ale żółtka nadal będą płynne.
Kromkę tostów ułożyć na osobnym talerzu, przy pieczywie ułożyć pieczonego pomidora, następnie każdą kromkę chleba polać 1/2 szklanki sosu serowego i ułożyć jajkiem sadzonym.
W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki i popękanym pieprzem.