Wakacyjne Ciasto Owocowe
Ciasto owocowe wakacje może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 527 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka koniaku, mandarynki, brzoskwiń i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wakacyjne Ciasto Funtowe Wypełnione Owocami, Holiday Fruit Bars, oraz Świąteczne Krople Owoców dla podobnych receptur.
Instrukcje
W tym przepisie peelingi obejmują nie tylko kolorowe części skóry,ale także rdzeń.
Pokroić kliny przez skórę owoców cytrusowych, zdjąć skórę z owoców i pokroić w kostkę na kawałki o grubości około 3/8 cala będziesz miał około 2 szklanki pokrojonej w kostkę Skórki. (Miąższ owoców może być używany do soku lub do sałatek.) Można również zbierać i używać skórki pozostałej po wyciskaniu pomarańczy lub grejpfrutów rano.
Pokrojoną w kostkę skórkę owoców umieścić w rondlu z 6 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu przez około 1 minutę, a następnie odcedzić w durszlaku. Umyć kawałki przez kilka sekund pod zimną wodą z kranu. Rondel opłukać zimną wodą, odstawić pokrojoną w kostkę skórkę owoców na patelnię i dodać kolejne 6 szklanek wody. Powtórz procedurę gotowania, osuszania i mycia i ponownie umyj rondel. Ten proces blanszowania usuwa gorycz ze skórki. Na koniec odstawić pokrojoną w kostkę skórkę do rondla z cukrem i 1 szklanką wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium i gotować delikatnie przez 15 do 20 minut, aż zredukowany do bardzo syropowaty płyn.
Do kandyzowanych skórek i syropu dodać suszone morele, suszone gruszki, suszone brzoskwinie i rodzynki.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Ubij miękkie masło i cukier przez 1 minutę w misce miksera wyposażonego w płaski Ubijak.
Dodać jajka i ubić przez 30 sekund.
Dodaj sok pomarańczowy, sól i mąkę i ubijaj przez 10 do 20 sekund, Wystarczy włączyć. Za pomocą szpatułki złóż kandyzowane i suszone owoce.
Wytnij pasek pergaminu wystarczająco długo, aby pasował do długości 6-do-8-cup bochenek patelni i rozszerzyć 1 cale poza nim na obu końcach. (Ułatwia to rozpakowanie ciasta po upieczeniu.) Posmaruj Papier i formę, dno i boki, a następnie umieść papier w formie, masłem do góry, naciskając, aby przylegał do dna i boków na obu końcach.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch łopatką.
Umieść bochenek na blasze i piecz w piekarniku 350 stopni przez około 45 minut. Zmniejsz ogień do 325 stopni i gotuj przez kolejne 60 do 70 minut, aż całkowicie osadzą się w środku.
Pokroić w-calowe plastry, i służyć. To ciasto jest miłym dodatkiem do kremu, ale może być podawane samodzielnie lub ze świeżymi owocami i orzechami.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;