Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta funtowego wypełnionego owocami świątecznymi. Ten przepis służy 12. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żurawinę, morele i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Grillowane Z Kremem, Wakacyjne Ciasto Funtowe, oraz Wakacyjne Ciasto Funtowe.
Instrukcje
1
Rozgrzać brandy w rondlu 1-quart na małym ogniu, aż się ogrzeje, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać z suszonymi owocami. Przykryć i odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Owoce
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku. Odwróć dno formy sprężynowej i Zablokuj z boku. Obficie masło i pył z mąki, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
3
3/4 szklanki migdałów z 1/4 szklanki cukru zmielić w robocie kuchennym, następnie ubić razem z mąką, proszkiem do pieczenia i solą w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Migdały
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Beat masło i pozostałe 3/4 szklanki cukru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
5
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu (ciasto pojawi się zsiadłe), następnie dodawać wanilię, skórkę i owoce z brandy i ubijać aż do całkowitego połączenia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Owoce
Jajko
6
Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie mąki aż włączone. Łyżka ciasto na patelni, wygładzając go, i top z pozostałych 1/3 szklanki migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec, aż długi drewniany pick wstawiony do środka ciasta wychodzi czysty, 1 1/2 do 1 3/4 godzin. Uruchomić cienką metalową szpatułkę wokół boku ciasta, a następnie schłodzić w patelni na stojaku 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
Patelnia
8
W międzyczasie roztopić marmoladę z likierem w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, a następnie przecedzić glazurę przez sito do małej miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada
Likier
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Cukierki Peachie-o
9
Ponownie poluzuj stronę ciasta cienką metalową szpatułką, a następnie usuń stronę patelni i poluzuj dno ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
10
Przenieść ciasto z patelni do stojaka i pędzla glazury na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Fajne ciasto całkowicie, około 3 godzin.
1
* Ciasto poprawia smak, jeśli wykonane 1 dzień wcześniej. * Ciasto utrzymuje, owinięte w pergamin, następnie folią i umieścić w szczelnie zamkniętym worku, w temperaturze pokojowej 5 dni lub zamrożone 2 tygodnie (doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem).