Wakacyjne Ciasto Funtowe Wypełnione Owocami

Wakacyjne Ciasto Funtowe Wypełnione Owocami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta funtowego wypełnionego owocami świątecznymi. Ten przepis służy 12. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żurawinę, morele i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Grillowane Z Kremem, Wakacyjne Ciasto Funtowe, oraz Wakacyjne Ciasto Funtowe.

Instrukcje

1
Rozgrzać brandy w rondlu 1-quart na małym ogniu, aż się ogrzeje, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać z suszonymi owocami. Przykryć i odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku. Odwróć dno formy sprężynowej i Zablokuj z boku. Obficie masło i pył z mąki, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
3
3/4 szklanki migdałów z 1/4 szklanki cukru zmielić w robocie kuchennym, następnie ubić razem z mąką, proszkiem do pieczenia i solą w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Beat masło i pozostałe 3/4 szklanki cukru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu (ciasto pojawi się zsiadłe), następnie dodawać wanilię, skórkę i owoce z brandy i ubijać aż do całkowitego połączenia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
OwoceOwoce
JajkoJajko
6
Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie mąki aż włączone. Łyżka ciasto na patelni, wygładzając go, i top z pozostałych 1/3 szklanki migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec, aż długi drewniany pick wstawiony do środka ciasta wychodzi czysty, 1 1/2 do 1 3/4 godzin. Uruchomić cienką metalową szpatułkę wokół boku ciasta, a następnie schłodzić w patelni na stojaku 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
8
W międzyczasie roztopić marmoladę z likierem w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, a następnie przecedzić glazurę przez sito do małej miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
LikierLikier
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Ponownie poluzuj stronę ciasta cienką metalową szpatułką, a następnie usuń stronę patelni i poluzuj dno ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
10
Przenieść ciasto z patelni do stojaka i pędzla glazury na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Fajne ciasto całkowicie, około 3 godzin.
1
* Ciasto poprawia smak, jeśli wykonane 1 dzień wcześniej. * Ciasto utrzymuje, owinięte w pergamin, następnie folią i umieścić w szczelnie zamkniętym worku, w temperaturze pokojowej 5 dni lub zamrożone 2 tygodnie (doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn