Wafle Z Serem Żurawinowo-Orzechowym
Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 708 kalorii, 15g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka żurawiny, świeżego sera cheddar, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wafle Orzechowo-Cynamonowe, Dziennik z serem żurawinowo-orzechowym, oraz Cebula, Żurawina & Pecan Cheese Ball.
Instrukcje
Piec pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni 8 do 10 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie. Całkowicie schłodzić (około 15 minut).
Tymczasem żurawinę moczyć we wrzącej wodzie, aby pokryć 15 minut; odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Ubij masło i następne 3 składniki ze średnią prędkością za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego do wymieszania. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając aż do połączenia. Wymieszać z żurawiną i orzechami pekan. Uformuj ciasto na 4 (12-calowe) kłody; owiń każdą kłód w folię. Chill 8 godzin do 3 dni.
Pokroić każdą kłódkę w plastry o grubości 1/4 cala; umieścić na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia.
Piec 13 do 15 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z blach do pieczenia na stojaki z drutu i całkowicie ostudzić (około 20 minut).