W Pełni Świąteczna Szynka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj w pełni Świątecznej szynki. Ten przepis służy 10. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 641 kalorii, 68g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok żurawinowy, cebulę, galaretkę żurawinową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Spróbuj W pełni załadowany makaron z serem, W Pełni Załadowany Guacamole, oraz W Pełni Załadowane Pręty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć szynkę do dużego rondla i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast odsączyć i opłukać w durszlaku, aby usunąć nadmiar słenia. Ewentualnie szynkę moczyć w zimnej wodzie na noc.
Rondel opłukać, włożyć z powrotem szynkę i dodać wszystkie pozostałe składniki. Jeśli soki owocowe nie pokrywają szynki, dodaj trochę wody; to naprawdę zależy od tego, jak ciasno twoja szynka pasuje do rondla.
Doprowadzić patelnię do wrzenia, a następnie gotować na szybkim wolnym ogniu przez około 3 1/2 do 4 godzin. Częściowo przykryj szynkę pokrywką, jeśli płyn zbyt mocno się zagotuje, a wierzch szynki wyschnie.
Gdy szynka jest ugotowana, usuń ją z gorącego, a teraz słonego soku i posadź na desce. Jeśli chcesz, możesz gotować tak daleko przed harmonogramem, a następnie pozwolić, aby zrobiło się całkowicie zimne przed przeszkleniem i pieczeniem. Jeśli tak jest, gotuj go przez około 1/2 godziny mniej, a następnie pozwól mu wystygnąć w płynie do gotowania.
W dniu gotowania Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Gdy szynka jest na tyle chłodna, że można ją dotknąć, odciąć i obrać skórkę z gotowanej szynki, upewniając się, że na szynce zostanie cienka powłoka białego tłuszczu. Ocena tłuszczu do wzoru diamentu z ostrym nożem, i stud punkty każdego diamentu z goździkiem.
Podgrzać pozostałe składniki glazury razem w rondlu, aż galaretka lub sos topi się w miodzie, musztarda, i cynamon, aby gładka, ale syropowy glazury; musi być wystarczająco gęsta, aby nie uruchomić całkowicie szynki, jak gotuje w piekarniku.
Szynkę posadź na kawałku folii w puszce do pieczenia, co ułatwi Ci późniejsze mycie, ponieważ słodka glazura spali się, gdy jej kawałki nieuchronnie dryblują szynkę.
Wylać glazurę na szynkę z goździkami tak, aby cały tłuszcz został pokryty. Gotować szynkę przez 15 minut lub aż tłuszcz jest barwione i polerowane przez słodkie glazury.
Jeśli szynka jest całkowicie zimna przed oszkleniem, gotuj przez 40 minut w temperaturze 350 stopni F i podgrzej ciepło do 425 stopni F przez kolejne 15 minut. Te czasy opierają się na tym, że szynka jest zimna w temperaturze pokojowej, a nie zimna w lodówce.