W Pełni Świąteczna Szynka

W Pełni Świąteczna Szynka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj w pełni Świątecznej szynki. Ten przepis służy 10. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 641 kalorii, 68g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok żurawinowy, cebulę, galaretkę żurawinową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Spróbuj W pełni załadowany makaron z serem, W Pełni Załadowany Guacamole, oraz W Pełni Załadowane Pręty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć szynkę do dużego rondla i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast odsączyć i opłukać w durszlaku, aby usunąć nadmiar słenia. Ewentualnie szynkę moczyć w zimnej wodzie na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Rondel opłukać, włożyć z powrotem szynkę i dodać wszystkie pozostałe składniki. Jeśli soki owocowe nie pokrywają szynki, dodaj trochę wody; to naprawdę zależy od tego, jak ciasno twoja szynka pasuje do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Doprowadzić patelnię do wrzenia, a następnie gotować na szybkim wolnym ogniu przez około 3 1/2 do 4 godzin. Częściowo przykryj szynkę pokrywką, jeśli płyn zbyt mocno się zagotuje, a wierzch szynki wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Gdy szynka jest ugotowana, usuń ją z gorącego, a teraz słonego soku i posadź na desce. Jeśli chcesz, możesz gotować tak daleko przed harmonogramem, a następnie pozwolić, aby zrobiło się całkowicie zimne przed przeszkleniem i pieczeniem. Jeśli tak jest, gotuj go przez około 1/2 godziny mniej, a następnie pozwól mu wystygnąć w płynie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
5
W dniu gotowania Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
6
Gdy szynka jest na tyle chłodna, że można ją dotknąć, odciąć i obrać skórkę z gotowanej szynki, upewniając się, że na szynce zostanie cienka powłoka białego tłuszczu. Ocena tłuszczu do wzoru diamentu z ostrym nożem, i stud punkty każdego diamentu z goździkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Podgrzać pozostałe składniki glazury razem w rondlu, aż galaretka lub sos topi się w miodzie, musztarda, i cynamon, aby gładka, ale syropowy glazury; musi być wystarczająco gęsta, aby nie uruchomić całkowicie szynki, jak gotuje w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
8
Szynkę posadź na kawałku folii w puszce do pieczenia, co ułatwi Ci późniejsze mycie, ponieważ słodka glazura spali się, gdy jej kawałki nieuchronnie dryblują szynkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
9
Wylać glazurę na szynkę z goździkami tak, aby cały tłuszcz został pokryty. Gotować szynkę przez 15 minut lub aż tłuszcz jest barwione i polerowane przez słodkie glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
10
Jeśli szynka jest całkowicie zimna przed oszkleniem, gotuj przez 40 minut w temperaturze 350 stopni F i podgrzej ciepło do 425 stopni F przez kolejne 15 minut. Te czasy opierają się na tym, że szynka jest zimna w temperaturze pokojowej, a nie zimna w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia48
Magazyn