W Pełni Załadowane Ziemniaki Hasselback
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj w pełni załadowanych ziemniaków Hasselback. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 505 kalorii, 15g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 7866 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka śmietany, ziemniaki do pieczenia, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj W Pełni Załadowane Ziemniaki Hasselback, W Pełni Załadowane Ziemniaki Zapiekane, oraz W Pełni Załadowane Dwa Razy Pieczone Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić ziemniaki cienko (~1/8 cala) bez cięcia przez całą drogę.
Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować pokrojonym masłem i czosnkiem pomiędzy kilkoma kawałkami ziemniaków i doprawić solą i pieprzem.Piec w rozgrzanym piekarniku 204°, aż na wierzchu będzie chrupiący i miękki w środku, około 1 godziny.W międzyczasie ugotuj boczek, aż będzie chrupiący i pokrusz go.
Posyp ziemniaki serem i boczkiem i wróć do piekarnika, aż ser się rozpuści, około 5 minut.
Podawać z kwaśną śmietaną i zieloną cebulką.