Włoskie risotto z boczkiem i pomidorami
Przepis Włoski bekon i pomidor Risotto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 30 minut. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 57 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, parmezan, płatki pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Risotto Z Suszonymi Pomidorami I Bekonem, Łatwy, kremowy Włoski makaron (z boczkiem, pieczarkami i pomidorkiem wiśniowym), oraz Włoska Weselna Zupa Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek i cebulę ugotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż bekon będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając; odcedzić.
Dodać kolejne 5 składników; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu 5 min.
Wymieszać 3 łyżki. Parmezan.
Odstawić, zadaszony, 5 min. przed podaniem.
Posypać pozostałym serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator