Włoskie Kulki Ryżowe

Włoskie Kulki Ryżowe
Przepis włoskie kulki ryżowe mogą zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 163 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Wiele osób robiło ten przepis, a 509 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pieprz, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Włoskie Kulki Ryżowe, Włoskie Kulki Ryżowe, oraz Włoskie Kulki Ryżowe.

Instrukcje

1
W średniej misce ubić jajka, ser, natkę pietruszki, pieprz i 1 łyżeczkę soli. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Do dużego rondla wlać wodę i 1 łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotuj ryż, aż woda prawie się wchłonie, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i powoli wlać mieszankę jajeczną, szybko mieszając, aby zapobiec jajeczkowaniu. Pozostawić mieszaninę ryżu do ostygnięcia przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
JajkoJajko
4
Wlać bułkę tartą do stosu na jednym końcu deski do krojenia. Zwilż ręce i zwijaj mieszankę ryżu w kulki o średnicy 1 cala, a następnie pokrywaj każdą z nich bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
RyżRyż
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
W małej, głębokiej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek do 350 stopni F (175 stopni C). (Powinien mieć wystarczająco dużo oleju, aby całkowicie pokryć kulki ryżowe.) Smażyć kulki ryżowe 6 na raz, obracając w razie potrzeby, aby zapewnić równomierne brązowienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje24
Ocena Zdrowia3
Magazyn