Włoskie Kulki Ryżowe
Przepis włoskie kulki ryżowe mogą zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 163 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Wiele osób robiło ten przepis, a 509 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pieprz, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Włoskie Kulki Ryżowe, Włoskie Kulki Ryżowe, oraz Włoskie Kulki Ryżowe.
Instrukcje
W średniej misce ubić jajka, ser, natkę pietruszki, pieprz i 1 łyżeczkę soli. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Do dużego rondla wlać wodę i 1 łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotuj ryż, aż woda prawie się wchłonie, często mieszając.
Wyjąć z ognia i powoli wlać mieszankę jajeczną, szybko mieszając, aby zapobiec jajeczkowaniu. Pozostawić mieszaninę ryżu do ostygnięcia przez 1 godzinę.
Wlać bułkę tartą do stosu na jednym końcu deski do krojenia. Zwilż ręce i zwijaj mieszankę ryżu w kulki o średnicy 1 cala, a następnie pokrywaj każdą z nich bułką tartą.
W małej, głębokiej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek do 350 stopni F (175 stopni C). (Powinien mieć wystarczająco dużo oleju, aby całkowicie pokryć kulki ryżowe.) Smażyć kulki ryżowe 6 na raz, obracając w razie potrzeby, aby zapewnić równomierne brązowienie.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać na ciepło.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator