Włoskie Brokuły Piec
Włoski brokuły piec może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Ten przepis daje 9 porcji z 122 kalorie, 12g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Za 75 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, bezmięsny sos do spaghetti, twarożek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, który jest solidny. Podobne przepisy to Włoski Ser Brokułowy Piec, Włoski Brunch Bake, oraz Włoska Ryba Piec.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym umieść twarożek, białka jaj, parmezan, mąkę i włoską przyprawę; przykryj i przetwarzaj na gładką masę. Odłóż na bok.
Umieść brokuły i niewielką ilość wody na patelni; przykryj i gotuj przez 5-8 minut lub do miękkości.
Umieść połowę brokułów w jednej warstwie w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Na wierzch z mieszanką twarogu i pozostałymi brokułami.
Brokuły polać sosem spaghetti.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy ser się rozpuści i będzie musował.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoski w menu? Spróbuj połączyć się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyk i ziemisty krzemień. Garbnikowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem. Polecany do mięsa z grilla, np. krojonego steku Chianina lub do dziczyzny, np. bażanta nadziewanego truflami. Doskonale komponuje się również z dojrzałym serem.