Włoski Sos Pomidorowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj włoskiego sosu pomidorowego. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 32 i kosztuje 86 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubi ten sos. Udaj się do sklepu i odbierz kości karku wołowego, sos pomidorowy, pomidory śliwkowe san i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tradycyjne włoskie klopsiki z niedzielnym sosem, Słodka włoska kiełbasa z czerwonym sosem i makaronem, oraz Nasi Daging Kedah & Air Asam Tomato (Kedah Beef Rice with Tomato Sour Gravy).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść 1 szklankę czerwonego wina, oliwę z oliwek, kości karku wołowego, cebulę, seler, marchewkę, czosnek i czarny pieprz na patelni; wymieszać do pokrycia.
Pieczone kości karku i mieszankę warzywną w nagrzanym piekarniku, aż warzywa będą miękkie, 1 godzinę. Wymieszać w około 2 łyżki czerwonego wina podczas skrobania wszelkie rumiane kawałki żywności off dnie patelni. Pieczeń, aż warzywa są rumiane, o 30 więcej minut.
Wlać mieszaninę warzyw do garnka zupy 16-quart na średnim ogniu; gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj pastę pomidorową, pomidory śliwkowe, sos pomidorowy, wodę, Bazyl, oregano i pietruszkę; dobrze wymieszaj. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos się zmniejszy, 8 godzin.
Usunąć kości szyi z sosu; zeskrobać szpik z kości.
Dodać szpik do sosu i dusić do rozpuszczenia, 1 do 2 więcej godzin.
Przenieś sos do blendera partiami, napełniając blender nie więcej niż do połowy pełny. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree aż będzie gładkie.