Włoski Chleb Wielkanocny

Włoski Chleb Wielkanocny
Włoski chleb wielkanocny może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 98 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 16. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka soli morskiej, niebielona mąka uniwersalna, kandyzowana skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Włoski Chleb Wielkanocny, Włoski Chleb Wielkanocny, oraz Włoski Chleb Wielkanocny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć wodę i cukier w misce ciężkich miksera. Wymieszać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 10 minut. Za pomocą gumowej szpatułki wymieszać mąkę (ciasto będzie twarde). Przykryj miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Niech starter wzrost, aż puffy, o 45 minut. (Początkowo rozrusznik, czyli biga jest zwarty i zwarty, ale po wyrośnięciu zmiękcza i staje się puchaty i gąbczasty.)
1
Przymocuj hak do ciasta do miksera.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj wszystkie składniki w Kroku 2 do startera. Beat aż do mieszania, skrobanie w dół boki miski często, o 5 protokół (ciasto będzie miękkie i grube). Zeskrobać ciasto z haka; usunąć hak. Pokrywa miska z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Niech ciasto rosnąć w temperaturze pokojowej, aż puffy i bąbelki na górze, o 1 godzinę. Ciasto będzie wyglądało na grube, błyszczące i lekko dmuchane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Ponownie podłącz czysty hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
Dodać 5 pierwszych składników w kroku 3 do ciasta; ubijać do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Dodać mąkę. Beat z niską prędkością, aż gładka, skrobanie dół miski i hak często, o 5 protokół (ciasto będzie twarde i kompaktowe). Zeskrobać ciasto z haka; usunąć hak. Przykryć miskę plastikiem; pozostawić ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż będzie lżejsze i lekko nadmuchane, około 3 1/2 godziny. Ciasto podwoi objętość i stanie się lżejsze, ale mniej błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Ponownie podłącz czysty hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
Wymieszać wodę i drożdże w małej filiżance.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
3
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 10 minut; dodać do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
4
Dodać 1 1/3 szklanki mąki, połowę masła, cukier, i 2 żółtka; ubijać, aż ciasto będzie gładkie, o 3 protokół. Zeskrobać dół hak ciasta i boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj pozostałe 2 żółtka, mleko, ekstrakt waniliowy i sól. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania, o 3 minuty. Zeskrobać hak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
6
Dodaj pozostałe 2/3 szklanki mąki, pozostałe masło i skórkę pomarańczową. Ubić ciasto, aż dobrze wymieszane, o 5 protokół. Zeskrobać ciasto do bardzo dużej (co najmniej 4-quart) miski z masłem. Pokrywa z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Niech ciasto rośnie w temperaturze pokojowej, aż podwoi się i wcięcia pozostaje, gdy 2 palce są wciśnięte około 1/4 cala do ciasta, 8 do 10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Posypać 1/2 szklanki mąki na powierzchni roboczej. Zeskrobać ciasto na mąkę powierzchni roboczej (ciasto będzie miękkie i lepkie). Delikatnie wrzucić ciasto w mące, aż będzie łatwe w obsłudze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
2
Usuń nadmiar mąki. Ciasto podzielić na 3 równe kawałki. Podzielić 1 kawałek na pół; kształtować każdą połowę w 10-calowy kłód. Ułóż 1 log poprzecznie w każdej papierowej formie do pieczenia, zakrzywione końce, aby pasowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Każdy pozostały kawałek ciasta rozwałkować na 11-calową kłódkę, lekko zwężającą się na końcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
4
Umieść 1 kłodę na cieście w każdej formie. (W przypadku użycia 2 patelni springform, ciasto podzielić na pół; umieścić połowę w każdej przygotowanej patelni). Pokrywaj formy (lub patelnie) plastikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
5
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż ciasto wzrośnie do góry każdej formy i wcięcia pozostaje, gdy 2 palce są wciśnięte około 1/4 cala do ciasta, około 3 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 191°. drobno zmiel cukier i całe migdały w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać białka i ekstrakt z migdałów; blend 10 sekund. Peel Plastic off ciasta w formach. Łyżka połowa glazury migdałowej na górze każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Białka JajBiałka Jaj
MigdałyMigdały
CiastoCiasto
GlazuraGlazura
3
Każdy z nich posypać pokrojonymi migdałami. Przesiej cukier puder. Przesuń bez obręczy blachę do pieczenia pod formy; przesuń formy bezpośrednio na stojak piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Pieczywo do brązowego na górze i smukły Drewniany szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół. Chłodne pieczywo całkowicie na stojaku. (Może być wykonane z wyprzedzeniem. Owinąć; odstawić w temperaturze pokojowej do 2 dni lub zamrozić do 1 tygodnia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
5
* Kandyzowaną skórkę pomarańczową można znaleźć w niektórych sklepach z artykułami spożywczymi. Formy do pieczenia papieru w kształcie gołębia można znaleźć na stole Sur La (800-243-085
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
6
i kilka innych sklepów z naczyniami kuchennymi, lub możesz zamówić formy, wraz z wysokiej jakości kandyzowaną skórką pomarańczową, od Emporio rulli (888-887-8554).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn