Włoski Chleb

Włoski Chleb
Przepis włoski chleb jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, mąki chlebowej, ciepłej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 35%. Spróbuj Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, Maszyna do chleba włoski chleb (pieczony w piekarniku), oraz Włoski Chleb dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz drożdże, cukier i 1 szklankę ciepłej wody w misce wytrzymałego miksera elektrycznego stojaka; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj 2 szklanki mąki, oleju i soli do miski, i beat z niską prędkością, za pomocą mocowania haka ciasta, 1 minutę. Stopniowo dodawaj dodatkową mąkę, aż ciasto zacznie opuszczać boki miski i ciągnąć razem. (Uwaga: ciasto przybiera "Kudłaty" wygląd, gdy dodawana jest mąka. Po dodaniu wystarczającej ilości mąki ciasto będzie wyglądało na miękkie i gładkie, nie mokre i lepkie lub zbyt suche o szorstkiej powierzchni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj 5 minut. Przykryj miskę ciasta folią z tworzywa sztucznego i odstaw w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem. Punch ciasto w dół, i odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Obróć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; kształt ciasta na 12-calowy bochenek i umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wytnij 3 (1/4 cala głębokości) szczeliny na wierzchu ciasta ostrym nożem do parkowania. (Szczeliny uwalniają wewnętrzną parę i zapobiegają rozdmuchiwaniu bochenka z boku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Piec w 400 przez 16 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
7
Herbed Focaccia: postępuj zgodnie z przepisem, kształtując ciasto w kulkę zamiast bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
CiastoCiasto
8
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 11 x 14 cali na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Wciśnij uchwyt drewnianej łyżki do ciasta, aby zrobić wgłębienia w odstępach 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
9
Posypać ciasto równomiernie 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać równomiernie 1 łyżeczką suszonej włoskiej przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
10
Piec w 475 przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Ciasto do pizzy: postępuj zgodnie z przepisem, kształtując ciasto w kulkę zamiast bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 11 x 14 cali na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Skropić oliwą lub posmarować pesto lub sosem do pizzy i posypać pożądanymi dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do PizzySos Do Pizzy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
14
Piec w temperaturze 475 przez 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn