Włoski Chleb
Przepis włoski chleb jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, mąki chlebowej, ciepłej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 35%. Spróbuj Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, Maszyna do chleba włoski chleb (pieczony w piekarniku), oraz Włoski Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz drożdże, cukier i 1 szklankę ciepłej wody w misce wytrzymałego miksera elektrycznego stojaka; odstawić 5 minut.
Dodaj 2 szklanki mąki, oleju i soli do miski, i beat z niską prędkością, za pomocą mocowania haka ciasta, 1 minutę. Stopniowo dodawaj dodatkową mąkę, aż ciasto zacznie opuszczać boki miski i ciągnąć razem. (Uwaga: ciasto przybiera "Kudłaty" wygląd, gdy dodawana jest mąka. Po dodaniu wystarczającej ilości mąki ciasto będzie wyglądało na miękkie i gładkie, nie mokre i lepkie lub zbyt suche o szorstkiej powierzchni.)
Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj 5 minut. Przykryj miskę ciasta folią z tworzywa sztucznego i odstaw w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem. Punch ciasto w dół, i odstawić 10 protokół.
Obróć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; kształt ciasta na 12-calowy bochenek i umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Wytnij 3 (1/4 cala głębokości) szczeliny na wierzchu ciasta ostrym nożem do parkowania. (Szczeliny uwalniają wewnętrzną parę i zapobiegają rozdmuchiwaniu bochenka z boku.)
Piec w 400 przez 16 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.
Herbed Focaccia: postępuj zgodnie z przepisem, kształtując ciasto w kulkę zamiast bochenka.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 11 x 14 cali na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Wciśnij uchwyt drewnianej łyżki do ciasta, aby zrobić wgłębienia w odstępach 1 cala.
Posypać ciasto równomiernie 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać równomiernie 1 łyżeczką suszonej włoskiej przyprawy.
Piec w 475 przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Ciasto do pizzy: postępuj zgodnie z przepisem, kształtując ciasto w kulkę zamiast bochenka.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 11 x 14 cali na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Skropić oliwą lub posmarować pesto lub sosem do pizzy i posypać pożądanymi dodatkami.
Piec w temperaturze 475 przez 20 do 25 minut.