Włoska sałatka warzywna z kremowym sosem czosnkowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj włoskiej sałatki warzywnej z kremowym sosem czosnkowym. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Mieszanka cebulek kopru włoskiego, musztarda dijon, kalafior i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kremowy Włoski Sos Sałatkowy Bez Tłuszczu, Sałatka Z Warzyw Korzeniowych Z Kremowym Sosem Chrzanowym, oraz Sałatka Warzywna Z Kremowym Sosem Koperkowym.
Instrukcje
Przyciąć koper włoski (rezerwując liście) i usunąć twardą warstwę zewnętrzną. Cienko pokroić koper włoski w poprzek i kalafior wzdłuż (1/8 cala). Szparagi pokroić na przekątnej (1/8 cala).
Warzywa połączyć w dużej misce.
Przecier żółtka, czosnek, anchois, musztarda, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w blenderze. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu, mieszając, aż opatrunek będzie gęsty i zemulgowany.
Wrzucić warzywa z wystarczającą ilością dressing do Płaszcz. Doprawić solą.
Posypać liśćmi kopru włoskiego.
Fontaleoni Vernaccia diSan Gimignano '07
* Żółtka w sosie nie są gotowane. Aby uzyskać szybszy, bezpieczny dla jaj dressing, użyj 2/3 szklanki majonezu zamiast żółtek i oleju.* Warzywa i dressing można przygotować 3 godziny wcześniej i schłodzić osobno (warzywa w zamykanych workach wyłożonych wilgotnymi ręcznikami papierowymi).