Włoska kiełbasa Marinara z Penne
Przepis na włoską kiełbasę marinara z penne może zaspokoić Twoją zachciankę na dania kuchni śródziemnomorskiej w około 1 godzinę i 30 minut . To danie główne ma 586 kalorii , 28 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,63 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, soli, przypraw i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Wypróbuj Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) , Penne z kiełbasą, pomidorami i ziemniakami i Podstawowy sos marinara , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Podsmaż kiełbaskę w garnku żeliwnym, aż straci różowy kolor; odcedź.
Wyjmij i odstaw. Na tej samej patelni podsmaż cukinię, paprykę i pieczarki na oleju, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj wino i mieszaj, aż przypalone resztki oddzielą się od patelni.
Dodaj rozgniecione pomidory, pokrojone w kostkę pomidory, ser, ostry sos, włoską przyprawę, cukier i sól. Wymieszaj z kiełbasą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 godzinę lub do lekkiego zgęstnienia.
W międzyczasie ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu i odcedź.