Vol-au-Vent wypełniony kremowym selerem i grzybami z ' Home Made Winter
Vol-au-Vent wypełnione kremowy seler & grzyby z ' Home Made Winter może być tylko przystawka szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. 57 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, oliwę z oliwek, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ser Brousse z " domowej zimy, Kardamon i pomarańczowe bułeczki z " domowej zimy, oraz Nakrapiana Sałatka z komosą ryżową, porem, boczkiem i trybulą z " Home Made Winter.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę w oleju na bardzo małym ogniu i dodać rozmaryn. Gdy cebula będzie miękka, dodaj wino, ocet i syrop imbirowy i dopraw solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu przez kolejne 15 minut, aż składniki zostaną zintegrowane. Odstawić do użycia.
Zrobić nadzienie: doprowadzić bulion do wrzenia.
Dodać seler i dusić do miękkości.
Odcedzić, zastrzegając bulion. Odstawić.
Szybko podsmażyć grzyby w połowie masła na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Pozostałe masło roztopić na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i podsmażyć, aż zacznie brązowieć.
Dodać czosnek i rozmaryn i saute przez 2 protokół. Wymieszać z mąką. Mieszać w bulionie, gotowanie i mieszanie, aż sos jest po prostu grubszy niż jogurt. Wymieszać z creme fraîche i sherry. Gotować sos, aż będzie gęsty. Wymieszać z selerem naciowym i grzybami.
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F).
Mąkę i sól połączyć w misce i pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj kilka kropli wody z lodem, aby uzyskać ładne, gładkie ciasto. Zawiń go w folię i pozostaw w lodówce na 30 minut.
Nasmaruj 6 małych talerzy ciasta lub 1 dużą płytkę ciasta.
Rozwałkować ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni o grubości 1/4 cala (6 mm). Wyłożyć patelnie z ciasta i odciąć nadmiar ciasta na brzegach.
Wyciąć kilka dekoracji z pozostałego ciasta. Lubię robić Gwiazdy. Trzymaj dekoracje pod folią, aż będą gotowe do użycia.
Ciasto wypełnić nadzieniem grzybowym.
Umieść gwiazdy na vol-au-vents i posmaruj wszystko ubitym jajkiem.
Piec vol-au-vents około 25 minut, aż będą złote.
Podawać z kompotem i zieloną sałatką.