Vindaloo do kurczaka lub jagnięciny

Vindaloo do kurczaka lub jagnięciny
Vindaloo dla kurczaka lub jagnięciny zajmuje około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Za $2.85 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 804 kalorii, 38g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonego kminku, soli i pieprzu, ryżu jaśminowego i mięty. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Łatwy 5 Krok kurczak, wieprzowina, wołowina lub jagnięcina Vindaloo, Lamb vindaloo, oraz Vindaloo wieprzowe lub jagnięce dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Połącz kurkumę, kolendrę, kminek, paprykę, suchą musztardę, kardamon i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1
Umieść kurczaka (z wyjątkiem skrzydełek) w płytkim naczyniu i ubierz z połową mieszanki przypraw, czosnkiem, sokiem z limonki oraz odrobiną soli i pieprzu. Przykryj i marynuj przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2
Skrzydełka z kurczaka włożyć do małego garnka, zalać wodą i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego wrzenia i gotować przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Rozgrzej olej roślinny na dużej, głębokiej patelni lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj czosnek, liście laurowe, paprykę chile, imbir, cebulę i pozostałą mieszankę przypraw curry. Dopraw solą. Gotuj, często mieszając, aż zmięknie, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj pomidory i około 1 szklanki wywaru skrzydełkowego i zagotuj. Wsuń kurczaka i częściowo przykryj pokrywką lub folią, umożliwiając ucieczkę pary. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj kurczaka w sosie, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Do podania: w międzyczasie przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Podgrzej naan na patelni z odrobiną wody, a następnie posmaruj roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
NaanNaan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Podawaj vindaloo z wyborem dodatków do ryżu, a naan z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Vindaloo w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gruener Veltliner i musującym różem. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki) z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbut)
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbut)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn