Vindaloo do kurczaka lub jagnięciny
Vindaloo dla kurczaka lub jagnięciny zajmuje około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Za $2.85 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 804 kalorii, 38g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonego kminku, soli i pieprzu, ryżu jaśminowego i mięty. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Łatwy 5 Krok kurczak, wieprzowina, wołowina lub jagnięcina Vindaloo, Lamb vindaloo, oraz Vindaloo wieprzowe lub jagnięce dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Połącz kurkumę, kolendrę, kminek, paprykę, suchą musztardę, kardamon i cynamon.
Umieść kurczaka (z wyjątkiem skrzydełek) w płytkim naczyniu i ubierz z połową mieszanki przypraw, czosnkiem, sokiem z limonki oraz odrobiną soli i pieprzu. Przykryj i marynuj przez 1 godzinę.
Skrzydełka z kurczaka włożyć do małego garnka, zalać wodą i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego wrzenia i gotować przez 30 minut.
Rozgrzej olej roślinny na dużej, głębokiej patelni lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj czosnek, liście laurowe, paprykę chile, imbir, cebulę i pozostałą mieszankę przypraw curry. Dopraw solą. Gotuj, często mieszając, aż zmięknie, 7 do 8 minut.
Dodaj pomidory i około 1 szklanki wywaru skrzydełkowego i zagotuj. Wsuń kurczaka i częściowo przykryj pokrywką lub folią, umożliwiając ucieczkę pary. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj kurczaka w sosie, około 30 minut.
Do podania: w międzyczasie przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podgrzej naan na patelni z odrobiną wody, a następnie posmaruj roztopionym masłem.
Podawaj vindaloo z wyborem dodatków do ryżu, a naan z boku.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Vindaloo w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gruener Veltliner i musującym różem. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki) z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbut)]()
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbut)