Vin Santo Zabaglione z pomarańczą i grejpfrutem
Vin Santo Zabaglione z pomarańczą i grejpfrutem jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie napój. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać krem Tatar, jajko, różowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Honeyed orange & grejpfrut, Spritzer Pomarańczowy Grejpfrut, oraz Grapefruit Orange Medley dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrym nożem wyciąć skórkę i biały rdzeń z pomarańczy i grejpfruta, a następnie wyciąć odcinki wolne od błon.
Odcedzić owoce na dużym sitku ustawionym nad miską 5 minut, rezerwując sok do innego użycia. Owoce wrzucić z 1 łyżką cukru.
Beat jajko, pozostałe 2 łyżki cukru, Vin santo, krem z kamienia nazębnego i szczypta soli w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody z ręcznym mikserem elektrycznym przy średniej prędkości, aż lekko zagęszczony i spieniony, o 5 protokół (mieszanina będzie spienić się, a następnie ustąpić nieco przed zagęszczeniem).
Podzielić owoce między 4 kieliszki na łodydze i górną warstwą zabaglione.
Jajka nie zostaną w pełni ugotowane w tym deserze, co może być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą.
Każda porcja około 154 kalorii i 1 gram tłuszczu