Vichyssoise z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem
Przepis na Vichyssoise z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem można przygotować w około 24 minuty . Ta przystawka ma 299 kalorii , 13 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeżeli macie pod ręką śmietankę, szczypiorek, czosnek i jeszcze kilka innych składników to dasz radę. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Tłuczone ziemniaki z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem , Skórki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem oraz Puree ziemniaczane z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej masło w dużym garnku lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu.
Dodaj pory i czosnek i smaż 3 minuty, aż będą miękkie.
Dodaj tymianek i majeranek i gotuj 1 minutę, aż zaczną wydzielać zapach.
Dodać ziemniaki i bulion, zwiększyć ogień do dużego i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, częściowo przykryć i dusić 5 minut.
Używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj puree na gładką masę (lub zmiksuj w blenderze i włóż mieszaninę z powrotem do garnka).
Zdjąć z ognia i ubić ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Zupę nalewamy do misek i posypujemy szczypiorkiem.