Vichyssoise
Vichyssoise może być tylko przystawką, której szukasz. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 89g tłuszczu, oraz w sumie 921 kalorii. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś szczyptę gałki muszkatołowej, ciężkiej śmietany, soli i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Vichyssoise, Vichyssoise, oraz Vichyssoise.
Instrukcje
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do przykrycia, aż będą miękkie. Roztopić masło na patelni i ostudzić pory delikatnie, podrzucając je lekko, przez kilka minut.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować pory do miękkości.
Dodać ziemniaki do porów i bulionu i doprawić do smaku solą, papryką i gałką muszkatołową. Umieść tę mieszaninę w blenderze (będziesz musiał zmiksować ją w dwóch partiach) i zmiksuj przez 1 minutę lub aż będzie gładka. Wyluzuj. Gotowy do podania, wymieszać z kwaśną śmietaną lub ciężką śmietaną.
Dekoruj posiekanym szczypiorkiem.