Vermont Baked Beans From ' Lighten Up, America!
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Vermont fasola z " rozjaśnić, Ameryka! spróbuj. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 236 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz syrop klonowy, pieprz, brązowy cukier i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Meat Loaf Z " Rozchmurz Się, Ameryko!, Zupa Grochowa Z Szynką Z " Rozchmurz Się, Ameryko!, oraz Paluszki Rybne Smażone W Piecu Z Sosem Tatarskim Z " Rozchmurz Się, Ameryko!.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; przykryć i odstawić 8 godzin.
Odsączyć fasolę. Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikiem papierowym.
Boczek gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 3 minuty, często mieszając.
Dodaj cebulę; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 4 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
W małej misce połącz brązowy cukier i 4 kolejne składniki (przez pieprz); dobrze wymieszaj.
Dodaj 1 szklankę wody; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Dodaj fasolę do patelni, mieszając do herbu. Wymieszać z brązowym cukrem.
Dodać 5 szklanek wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 300°.
Pieczemy fasolę przez 2 godziny lub do momentu, aż fasola będzie miękka, od czasu do czasu mieszając.
Na 3/4 szklanki porcji: kalorie 203; tłuszcz 1,5 g (sat 0,4 g, mono 0,3 g, Poli 0,5 g); białko 9,7 g; węglowodany 38,8 g; błonnik 11,1 g; CHOL 2 mg; żelazo 2,6 mg; sód 230 mg; CALC 89 mg