Veracruzana Salsa

Veracruzana Salsa
Veracruzana Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 3,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści laurowych, papryka, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany Łosoś Z Cytryną I Tymiankiem Salsa Veracruzana, Halibut Veracruzana, oraz Veracruzana Fish.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki, ścięte boki w dół, układamy na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Broil 20 minut lub do skórki są blister. Ostudzić i usunąć skórki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Pokrój żółtą paprykę i chiles poblano w paski; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Umieść olej na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj cebulę i czosnek, i smażyć 5 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Umieścić pomidory i czerwoną paprykę w robocie kuchennym lub blenderze i proces do gładkiej. Wymieszać mieszaninę pomidorów do podsmażonej cebuli. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 30 minut. Wymieszać w żółtej papryce i Poblano chile paski, liście laurowe, i pozostałe składniki. Dusić 15 minut lub aż mieszanina jest gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn