Veggie Calzones
Veggie Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz paprykę, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Veggie Calzones Ii, Veggie Calzones, oraz Veggie calzones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 232°. ciasto do pizzy podzielić na 8 sztuk.
Rozwałkować każdy na 8-calowy okrągły dysk.
Aby wypełnić, w patelni 10-calowej, rozgrzać olej na średnim lub średnim ogniu.
Dodaj cebulę, paprykę, cukinię i grzyby; gotować 5 do 7 minut lub aż warzywa zaczną mięknąć.
Dodaj szpinak; nadal gotować około 2 minut lub aż szpinak zwiędnie. Wymieszać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Zdjąć z ognia; odstawić do ostygnięcia.
Aby każdy calzone, rozłożyć 2 łyżki pesto na okrągło ciasta. Top z nadzieniem.
Posypać 1/4 szklanki sera Gouda. (Oprzyj się pokusie przepełnienia ciasta.) Złożyć ciasto na; naciśnij krawędź i skręć, aby uszczelnić.
Umieścić na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Piec 15 do 20 minut lub do złotego koloru.
Pokroić calzones na pół, aby służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.