Vegetarian Potato au Gratin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wegetariańskich ziemniaków au Gratin. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 27g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka oregano, sera szwajcarskiego, marchwi i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 66%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Zapiekanka Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Zapiekanka o Smaku szałwii Dauphinois z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, oraz Zapiekanka Ziemniaczana podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°. W dużym rondlu podsmażyć marchew i pieprz na 3 łyżkach masła do miękkości. Wymieszać z mąką, oregano i solą do zmieszania; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj fasolę i 2 szklanki sera, aż ser się rozpuści.
Połówkę ziemniaków i sosu ułożyć w nasmarowanym 13x9-in. naczynie do pieczenia; powtórz warstwy.
Posypać pozostałym serem. W kuchence mikrofalowej roztopić pozostałe masło. Wymieszać z bułką tartą.
Przykryć i piec 50-55 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.