Vasco da Gama
Ten przepis służy 2 i kosztuje $9.29 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 1112 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kminku, strąki kardamonu, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby garam masala-przyprawione syrop jabłkowy, tosty wszystkie przyprawy w średnim rondlu na małym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać jabłecznik i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i dodać cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cydr wchłonie smak z przypraw, o 30 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić, a następnie przecedzić do słoika i przechowywać w lodówce. Cydr można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Aby przygotować koktajle, dodaj bourbon, syrop jabłkowy przyprawiony garam masala i szkocką do shakera koktajlowego i napełnij lodem. Mieszać do dobrze schłodzone, co najmniej 10 sekund.
Dodaj dużą kostkę lodu do dwóch staromodnych szklanek. Odcedź koktajl równomiernie między dwoma przygotowanymi szklankami.
Każdą szklankę udekorować suszonym chipsem jabłkowym i podawać.