Vanille Kipferl II
Vanille Kipferl II może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 60. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, soli, cukru waniliowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Vanilla Kipferl, oraz Chevrettes À La Vanille Et Coco (tahitańskie krewetki w kokos-van.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę i sól.
Pokroić w maśle do wielkości małego groszku i wymieszać rękami.
Do mąki wymieszać 1/2 szklanki cukru cukierniczego, jajko, 3 łyżeczki cukru waniliowego i zmielone migdały.
Umieść ciasto w lodówce na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Ciasto podzielić na kilka części.
Rozwałkuj każdą część ciasta na kłody o grubości około 1/2 cala.
Pokroić kłody na 1-calowe kawałki i zginać kawałki w kształcie półksiężyca (podobnie jak rogalik).
Umieść kipferl na blasze do pieczenia i schłodzić je przez 15 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie będą złociste, 10 do 15 minut.
Połączyć 6 łyżek cukru cukierniczego i 1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego i wymieszać.
Jeszcze ciepłe, ostrożnie usunąć kipferl z blachy do pieczenia i zanurzyć je w cukrze, aby pokryć.