Ułożone Enchilada
Stacked Enchiladan to danie główne bezglutenowe . Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 437 kalorii . Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sos enchilada, olej canolan, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Niewielu osobom naprawdę podobało się to meksykańskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Zupa z kurczaka Enchilada , zawijane sałatki z kurczaka Enchilada i zapiekanka z kurczaka Verde Enchilada są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż paprykę na oliwie przez 3 minuty.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze 2 minuty lub aż papryka będzie chrupiąca i delikatna. Dodaj kurczaka, fasolę i cebulę; podgrzej.
Przełożyć do miski i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni wymieszaj sosy enchilada i picante. Posmaruj obie strony jednej tortilli mieszanką sosu; umieść ją w natłuszczonym 9-calowym talerzu do ciasta. Nałóż jedną trzecią mieszanki z kurczaka i 1/4 szklanki sera. Powtórz warstwy dwa razy. Nałóż pozostałą tortillę, sos i ser.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 18–22 minut lub do momentu, aż będzie ciepłe.
Przenieść na talerz i pokroić na kawałki.
Jeśli chcesz, podawaj ze śmietaną i sałatą.