Uzbecki Płow (pilaw z jagnięciną i ryżem)
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Uzbecki Plov (Lamb and Rice Pilaf) może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 42 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, nasiona kolendry, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Plov (Uzbecki Pilaw Ryżowy), Uzbecka Jagnięcina I Zielony Groszek Plov, oraz Pieczona Noga Jagnięcina Nadziewana Uzbeckim Pługiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż basmati w dużej misce i przykryj ciepłą wodą. Odstawić. Umyć główki czosnku. Odstawić.
Rozgrzać olej roślinny w holenderskim piecu lub dużej patelni na dużym ogniu, aż do palenia, następnie dodać jagnięcinę, obracając od czasu do czasu, aż jagnięcina jest równomiernie rumiane, o 10 protokół. Mieszać w cebuli; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i rumiane, o 10 protokół. Wymieszać z marchewki; gotować i mieszać, aż marchewki zmiękną, o 10 protokół.
Posypać kminkiem, kolendrą, jagodami i pieprzem. Wrzuć całe główki czosnku do mieszaniny, mieszając, aby równomiernie rozprowadzić składniki. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować przez 30 minut.
Ryż basmati umyć i osuszyć gorącą wodą.
Oczyszczony ryż polać mieszaniną jagnięciny równą warstwą. Powoli wlać wrzącą wodę. Ryż powinien być pokryty około 3/4 cala wody. Nie mieszać. Doprawić solą i zmniejszyć ogień do średnio-niskich. Przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki, a płyn został wchłonięty, około 20 minut. Ryż wymieszać z jagnięciną i podawać z główkami czosnku na wierzchu.