Uzbecka Puszka Piwa Kurczak

Uzbecka Puszka Piwa Kurczak
Uzbeckie piwo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 1085 kalorii, 72g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 58 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, mieloną kurkumę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest idealny do Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Uzbecki Płow, oraz Plov (Uzbecki Pilaw Ryżowy).

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz szyi i jam ciała kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Wyjąć opakowanie podrobów i odstawić na bok do innego użytku. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą, następnie osuszyć i osuszyć, wewnątrz i na zewnątrz, ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
W razie potrzeby usuń skórę z kurczaka. Możesz wyciągnąć większość z nich palcami; użyj noża do parowania, aby odciąć skórę od skrzydeł i końców pałek perkusyjnych. Zrób dwa głębokie ukośniki do kości po obu stronach piersi kurczaka oraz w każdej nodze i udzie, aby przyprawy i ciepło łatwiej przenikały mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Czosnek, imbir, sól, papryka, kurkuma, kolendra, kminek i pieprz umieścić w moździerzu i ubić je na gładką pastę z tłuczkiem, następnie pracować na oleju. Jeśli nie masz moździerza i tłuczku, możesz zrobić pastę przyprawową w robocie kuchennym (mini procesor działa lepiej niż Pełnowymiarowy procesor, ale możesz użyć pełnowymiarowego procesora, jeśli zeskrobujesz bok miski często gumową szpatułką). Uruchom procesor, aż czosnek i imbir zostaną drobno posiekane, a następnie stopniowo dodaj olej i puree do gładkiej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Łyżka około 1 łyżki pasty tandoori do jamy szyi i ciała ptaka, rozprowadzając ją za pomocą szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Umieść ptaka w naczyniu do pieczenia lub patelni z folii aluminiowej na tyle dużej, aby ją utrzymać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Pozostałą pastę przyprawową rozprowadzić na kurczaku ze wszystkich stron. (Alternatywnie można marynować ptaka w dużej, wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
8
Pozwól kurczaka marynować w lodówce, pod przykryciem, przez 6 godzin lub tak długo, jak 24; im dłużej marynuje, tym bogatszy będzie smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
Ustaw grill do pośredniego grillowania, umieść patelnię ociekową na środku i rozgrzej grill do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Jeśli gotujesz kurczaka na puszce, zdejmij kartę z puszki i wypij połowę napoju gazowanego lub piwa (lub wylej go). Używając otwieracza do puszek w stylu klucza kościelnego, wykonaj 2 dodatkowe otwory na górze. Jeśli używasz pieczenia kurczaka z puszki piwa, wlej do niego połowę napoju klubowego lub piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Otwieracz Do PuszekOtwieracz Do Puszek
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
11
Kurczaka wyjąć z marynaty, odstawiając pozostałą marynatę. Trzymaj kurczaka w pozycji pionowej, z otworem jamy ciała na dole i umieść ptaka na puszce lub piecu z kurczakiem, aby pasował do jamy. Jeśli używasz puszki, pociągnij nogi do przodu, aby utworzyć rodzaj statywu, więc ptak stoi prosto. Tylna "noga" statywu to puszka. Nie musisz tego robić, jeśli używasz pieczenia kurczaka. Schować końcówki skrzydeł za plecami kurczaka. Alternatywnie, wiązać ptaka sznurkiem rzeźnika lub bambusowym szpikulcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Gdy jest gotowy do gotowania, umieść kurczaka, na puszce lub piecyku, jeśli jest używany, w środku rusztu nad miską ociekową i z dala od ciepła. Łyżka pozostałej marynaty na kurczaka, a następnie przykryć grill. Grilluj kurczaka, aż będzie sowicie zarumieniony i ugotowany, około 1 godziny dla ptaka bez skóry, około 1 1/4 godziny, jeśli ptak jest skórowany. Użyj natychmiastowego odczytu termometru mięsnego, aby sprawdzić doneness, wkładając go w najgrubszą część uda, ale nie tak, że dotyka kości. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 77°. Jeśli wierzch ptaka zaczyna zbytnio brązowieć, luźno przykryj go małym kawałkiem folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
13
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i pozostawić na około 5 minut. Ostrożnie wyjmij kurczaka z puszki lub pieca, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
14
Kurczaka pokroić na kawałki i podawać z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn