Upstate Chili

Przepis na chili jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać ziemi chile de arbol, szczypta ziemi goździki, Aleppo chile płatki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Upstate Minestrone Soup, Upstate Chocolate Peanut Butter Pie, oraz 6th Annual Chili Contest: wpis # 3-Titletown Tailgate Chili + cotygodniowe Menu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj wołowinę: co najmniej 1 dzień przed podaniem chili, pokrój mięso z goleni wołowych. (Zachowaj kości, aby zrobić bulion wołowy.) Powinieneś mieć około 3 funtów (1,5 kg) mięsa.
Pokrój mięso w kostkę o średnicy 2,5 cm.
Umieść je na blasze do pieczenia i zamrozić, aż będą półstałe, około 1 godziny. W partiach przetwarza mięso w robocie kuchennym, aż zostanie grubo posiekane. (Jeśli masz szczęście mieszkać w pobliżu rzeźnika rzemieślnika, poproś ich o kości i zmielić mięso z trzonu wołowego grubym ostrzem "chili".)
Wymieszać guajillo chile, ocet, chile de arbol, sól, oregano, kminek, i goździki razem w niereaktywnej średniej misce.
Dodać wołowinę i dobrze wymieszać. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 do 24 godzin.
Umieść fasolę w dużej misce i dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć co najmniej 3 cale (7,5 cm).
Pozostaw je w chłodnym miejscu (Przechowywać w lodówce, jeśli kuchnia jest ciepła) przez co najmniej 12 i do 16 godzin.
Odsączyć fasolę, umieścić je w dużym rondlu i dodać wystarczająco dużo świeżej zimnej wody, aby pokryć przez 3 cale (7,5 cm).
Podgrzewaj je, często mieszając, na średnim ogniu, aż woda się zagotuje. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są ledwo miękkie, o 1 1/2 godziny, w zależności od świeżości fasoli. W ciągu ostatnich 30 minut dodaj sól do rondla.
Fasolę odsączyć i odstawić na bok.
Zrobić chili: w międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim piecu holenderskim na średnim ogniu. W 2 lub 3 partiach dodaj marynowaną wołowinę i gotuj, często mieszając, aż zostanie smażona, około 5 minut. Używając szczelinowej łyżki, przenieś wołowinę do miski, pozostawiając tłuszcz w garnku.
Pulse cebulę i czosnek razem w robocie kuchennym, aż drobno posiekane, ale nie puréed. (Lub zmielić cebulę i czosnek ręcznie.)
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do holenderskiego piekarnika i podgrzej.
Dodać mieszaninę cebuli i gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Zwrócić wołowinę do holenderskiego pieca.
Dodać przecier pomidorowy, płatki chile, oregano, tymianek, i kminek i dobrze wymieszać. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Gotować na wolnym ogniu przez około 2 i pół godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie i soki pomidorowe zgęstnieją.
Dodaj gorącą wodę do chili, jeśli grozi to przyklejeniem się do garnka i wymieszaj fasolę w ciągu ostatniej godziny. Doprawić solą i więcej płatków Urfa chile. Jeśli lubisz bardzo ostre chili, dodaj więcej mielonego chile de arbol. (Chili można schłodzić, przykryć i schłodzić do 2 dni.) Łyżkę do misek i podawać na gorąco.
Przedruk za zgodą Chelsea Market Cookbook: 100 przepisów z Premier Indoor Food Hall w Nowym Jorku przez Michaela Phillipsa z Rickiem Rodgersem. Prawa autorskie © 2013 Jamestown Premier Chelsea Market L. P.; Fotografia copyright © 2013 Jennifer May. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Masia Puigmolto może Xa Brut Cava z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava]()
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava