Upstate Chili

Upstate Chili
Przepis na chili jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać ziemi chile de arbol, szczypta ziemi goździki, Aleppo chile płatki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Upstate Minestrone Soup, Upstate Chocolate Peanut Butter Pie, oraz 6th Annual Chili Contest: wpis # 3-Titletown Tailgate Chili + cotygodniowe Menu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj wołowinę: co najmniej 1 dzień przed podaniem chili, pokrój mięso z goleni wołowych. (Zachowaj kości, aby zrobić bulion wołowy.) Powinieneś mieć około 3 funtów (1,5 kg) mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Bulion WołowyBulion Wołowy
Papryka ChiliPapryka Chili
WołowinaWołowina
MięsoMięso
2
Pokrój mięso w kostkę o średnicy 2,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
3
Umieść je na blasze do pieczenia i zamrozić, aż będą półstałe, około 1 godziny. W partiach przetwarza mięso w robocie kuchennym, aż zostanie grubo posiekane. (Jeśli masz szczęście mieszkać w pobliżu rzeźnika rzemieślnika, poproś ich o kości i zmielić mięso z trzonu wołowego grubym ostrzem "chili".)
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Papryka ChiliPapryka Chili
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Wymieszać guajillo chile, ocet, chile de arbol, sól, oregano, kminek, i goździki razem w niereaktywnej średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
OcetOcet
GoździkiGoździki
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać wołowinę i dobrze wymieszać. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
1
Umieść fasolę w dużej misce i dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć co najmniej 3 cale (7,5 cm).
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pozostaw je w chłodnym miejscu (Przechowywać w lodówce, jeśli kuchnia jest ciepła) przez co najmniej 12 i do 16 godzin.
3
Odsączyć fasolę, umieścić je w dużym rondlu i dodać wystarczająco dużo świeżej zimnej wody, aby pokryć przez 3 cale (7,5 cm).
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzewaj je, często mieszając, na średnim ogniu, aż woda się zagotuje. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są ledwo miękkie, o 1 1/2 godziny, w zależności od świeżości fasoli. W ciągu ostatnich 30 minut dodaj sól do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Fasolę odsączyć i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
6
Zrobić chili: w międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim piecu holenderskim na średnim ogniu. W 2 lub 3 partiach dodaj marynowaną wołowinę i gotuj, często mieszając, aż zostanie smażona, około 5 minut. Używając szczelinowej łyżki, przenieś wołowinę do miski, pozostawiając tłuszcz w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Pulse cebulę i czosnek razem w robocie kuchennym, aż drobno posiekane, ale nie puréed. (Lub zmielić cebulę i czosnek ręcznie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
8
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do holenderskiego piekarnika i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Dodać mieszaninę cebuli i gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
10
Zwrócić wołowinę do holenderskiego pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
11
Dodać przecier pomidorowy, płatki chile, oregano, tymianek, i kminek i dobrze wymieszać. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Gotować na wolnym ogniu przez około 2 i pół godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie i soki pomidorowe zgęstnieją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PomidorPomidor
KminekKminek
TymianekTymianek
MięsoMięso
12
Dodaj gorącą wodę do chili, jeśli grozi to przyklejeniem się do garnka i wymieszaj fasolę w ciągu ostatniej godziny. Doprawić solą i więcej płatków Urfa chile. Jeśli lubisz bardzo ostre chili, dodaj więcej mielonego chile de arbol. (Chili można schłodzić, przykryć i schłodzić do 2 dni.) Łyżkę do misek i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
FasolaFasola
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
13
Przedruk za zgodą Chelsea Market Cookbook: 100 przepisów z Premier Indoor Food Hall w Nowym Jorku przez Michaela Phillipsa z Rickiem Rodgersem. Prawa autorskie © 2013 Jamestown Premier Chelsea Market L. P.; Fotografia copyright © 2013 Jennifer May. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang.

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Masia Puigmolto może Xa Brut Cava z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn