Upside-Down Date-Muffiny Z Otrębów
Upside-Down Date-babeczki z otrębami to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sody oczyszczonej, jajko, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Muffinki Daktylowo-Orzechowe, Muffinki Z Otrębów Daktylowo-Orzechowych, oraz Muffinki marchewkowo-daktylowe z otrębami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. nasmaruj DNA i boki 12 regularnych kubków do muffinek za pomocą skracania lub sprayu do gotowania (nie używaj papierowych kubków do pieczenia).
W blenderze lub robocie kuchennym umieść płatki, maślankę, olej, wanilię i jajko. Przykryć; odstawić na 10 minut. W międzyczasie, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki polewy, aż dobrze wymieszane.
Umieścić 1 łyżeczkę polewy na dnie każdej filiżanki muffinki.
Zmiksować mieszankę zbożową w blenderze na średniej prędkości, aż będzie gładka; odstawić. W średniej misce, wymieszać mąkę, daktyle, 1/2 szklanki brązowego cukru, soda oczyszczona i sól, aż dobrze wymieszane.
Wlać mieszankę zbożową na mieszaninę mąki; mieszać tylko do zwilżenia (ciasto będzie grube). Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Piec 14 do 18 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Natychmiast umieść arkusz ciasteczek do góry nogami na patelni do muffinów; obróć arkusz ciasteczek i przesuń, aby usunąć babeczki.
Podawać na ciepło w razie potrzeby.