Upiecz książkę: kardamon Karmel Palmiers
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc daj Bake Książki: kardamon Karmel Palmiers spróbować. Ten przepis służy 48 i kosztuje 12 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 90 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz serek śmietankowy, mielony kardamon, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 71 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Karmelowo-glazurowane Palmiry Kardamonowe, Ugotuj książkę: makaroniki Szafranowo-Kardamonowe, oraz Ugotuj książkę: kardamon-brązowy cukier Snickerdoodles.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól połączyć w misce miksera. Używając przystawki do łopatek, krótko wymieszaj, aby rozprowadzić składniki.
Każdy patyczek masła pokroić na 8 kawałków i dodać je do miski.
Mieszaj na małej prędkości, aż większość mieszanki będzie przypominać bardzo grubą bułkę tartą z kilkoma większymi kawałkami masła wielkości orzechów laskowych.
Serek pokroić w 1-calowe kostki i dodać je do miski.
Wymieszać na średniej-niskiej prędkości, aż mieszanina jest wilgotna i Kudłaty wygląd i trzyma się razem po naciśnięciu palcami, 30 do 60 sekund. Wrzuć ciasto na powierzchnię roboczą, skrobając miskę. Zagnieść dwa lub trzy razy, aby włączyć luźne kawałki. Powinny być duże smugi twarogu.
Mąkę, cukier i sól połączyć w robocie kuchennym i pulsować kilka razy, aby wymieszać.
Masło pokroić w kostkę 3/4 cala i dodać do mieszanki mąki. Pulsować, aż kawałki masła wahają się wielkości od grubej bułki tartej do orzechów laskowych.
Serek pokroić w 1-calową kostkę i dodać do mieszaniny. Pulsować, aż ciasto wygląda wilgotne i Kudłaty i trzyma się razem po naciśnięciu palcami. Wrzuć ciasto na powierzchnię roboczą, skrobając miskę. Zagnieść dwa lub trzy razy, aby włączyć luźne kawałki. Powinny być duże smugi twarogu.
Podzielić ciasto na 2 równe kawałki i uformować każdy z nich w prostokątny placek o grubości około 1 cala. Owinąć i schłodzić ciasto do jędrności, co najmniej 2 godziny i do 3 dni.
Wyjąć ciasto z lodówki. Jeśli to konieczne, pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco giętkie, aby zwinąć, ale nie za miękkie.
Cukier wymieszać z kardamonem.
Przenieść 2 łyżki mieszanki do małej filiżanki i dokładnie wymieszać z solą. Odstawić. Pozostały cukier kardamonowy podziel równo między 2 miski; na każdy kawałek ciasta rozwałkujesz użyjesz jednej miski.
Posypać obficie powierzchnię roboczą odrobiną cukru kardamonowego z jednej z misek. Wyłożyć 1 kawałek ciasta na wysuszoną powierzchnię i posypać go większą ilością cukru kardamonowego. Obracać ciasto często i resugar go i powierzchni roboczej obficie jak toczyć ciasto w 24-by-8-calowy prostokąt, który ' S mniej niż 1/8 cala grubości. Używaj hojnie cukru kardamonowego, aby zapobiec przywieraniu i zapewnić prawidłowe karmelizowanie ciastek w piekarniku. Przyciąć krawędzie prostokąta równomiernie.
Zaznacz środek ciasta małym wcięciem. Zaczynając od jednej krótkiej krawędzi, złóż około 2 1/2 cala ciasta prawie jedną trzecią odległości od środka znaku. Bez rozciągania lub ciągnięcia, luźno złożyć ciasto jeszcze dwa razy, pozostawiając niewielką przestrzeń 1/4 cala na środku znaku. Podobnie, złóż drugi koniec ciasta w kierunku środka 3 razy, pozostawiając niewielką przestrzeń na środku. Ciasto powinno teraz przypominać wysoką, wąską otwartą księgę. Złóż jedną stronę ciasta na drugą stronę, jakby zamykając książkę. Powinieneś mieć 8-warstwowy pasek ciasta o szerokości 2 1/2 cala i długości 8 cali.
Pozostały cukier kardamonowy posypać pod i na wierzchu ciasta.
Delikatnie zwijaj z jednego końca ciasta na drugi, aby skompresować warstwy i wydłużyć pasek do około 9 cali. Zawiń ciasto luźno w papier woskowy (nie folię, która może spowodować powstanie wilgoci na zewnątrz ciasta i rozpuści cukier). Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin. W międzyczasie powtórz z drugim kawałkiem ciasta i drugą miską cukru kardamonowego.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Umieść półki w górnej i dolnej części piekarnika.
Wyjmij 1 kawałek ciasta z lodówki, rozpakuj go i użyj ostrego noża, aby równomiernie przyciąć końce.
Pokroić 1/3-calowe plastry (zaznaczam ciasto w odstępach 1-calowych i wyciąć 3 plastry z każdego cala) i ułożyć je 1 1/2 cala od siebie na niedziurawionych lub wyłożonych arkuszach ciasteczek.
Piec przez 8 do 10 minut, aż spód będzie głęboki złoty kolor. Obracaj Patelnie od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie czasu pieczenia, aby zapewnić równomierne pieczenie.
Wyjmij patelnie z piekarnika. Odwróć ciasteczka.
Posypać każdą z nich szczyptą lub dwiema solonymi cukrami kardamonowymi, zachowując połowę cukru na drugą rundę pieczenia. Powrót arkusze do piekarnika i piec przez kolejne 3 do 5 minut, aż ciasteczka są głęboko złoty kolor. Obróć Patelnie i uważnie obserwuj ciasteczka na tym etapie, aby zapobiec wypaleniu. Jeśli ciasteczka brązowieją w różnym tempie, Usuń ciemne i pozwól, aby jaśniejsze nadal piec. W przypadku patelni z podszewką Ustaw patelnie lub po prostu wkładki na stojakach, aby ostygły; w przypadku patelni bez podszewki użyj metalowej szpatułki, aby przenieść ciasteczka do stojaków. Upewniając się, że arkusze ciastek są całkowicie chłodne, powtórz z drugim kawałkiem ciasta. Całkowicie schłodzić pliki cookie przed zapisaniem. Może być przechowywany w hermetycznym pojemniku przez okres do 4 dni.