Upiecz książkę: ciasteczka anyżowe
Upiecz książkę: ciasteczka anyżowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 30. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz likier anyżowy, cukier, skracanie warzyw i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Upiecz książkę: ciasteczka kruche, Upiecz książkę: Bazgroły ciasteczka, oraz Upiecz książkę: klasztorne ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę przesiać do miski. Roztopić skrócenie na małej patelni i dodać anyż.
Podgrzać przez kilka minut na małym średnim ogniu, upewniając się, że się nie przypalą, a następnie wlać na mąkę.
Dokładnie wymieszać łyżką, ale szybko, aby nie powstały grudki.
Dodać likier i skórkę z limonki.
Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż powstanie gładkie i jednolite ciasto, 3 do 5 minut. Rękami rozwałkuj kawałki o szerokości około 5 cali i grubości 1/2 cala, zaczynając od środka i tocząc Na zewnątrz, aby kawałki były równomiernie grube. Podłącz jeden koniec każdego kawałka do drugiego, co pierścień, i umieścić na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, o 1 cal od siebie. Przechowywać w lodówce do firmy.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec ciasteczka, aż lekko jędrne w dotyku, około 10 minut.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Aby syrop, połączyć wodę z cukrem w małym garnku na średnim ogniu i gotować, aż cukier się rozpuści, 3 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i dodać likier. Zanurz wierzchołki ciastek w syropie i pozostaw do wyschnięcia na stojaku.
Wlać pozostały syrop na ciasteczka i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Pył z mieszaniną cukru cukierniczego i cieszyć się (najlepiej jeść tego samego dnia).